用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會梁鉅鏐小學 數學提升課程
go

數學提升課程 [複製鏈接]

之前已經報左數學.常識試前提升課程,今日又收到通告(中英數全方位提升課程),咁數學果個同之前報果個提升課程究竟有冇分別?

0    0    0    0

我反而因為數學果個每星期有2日免費, 所以冇報到. 今日果個中,英,數仲諗緊報唔報呀. 一陣報咗又整多張唔知嘜綜合課程, 我就死得啦!

果日新生訓練日, 明知有咁多呢d網上課程, 又唔一次過講, 太多相似的, 又唔同家長解釋清楚.

引用:我反而因為數學果個每星期有2日免費,+所以

原帖由 small-pekkle 於 12-09-10 發表
我反而因為數學果個每星期有2日免費, 所以冇報到. 今日果個中,英,數仲諗緊報唔報呀. 一陣報咗又整多張唔知 ...
有兩日免費?

係,都唔知點揀,一日一d

係呀, 留意吓張通告, 有埋PW.

引用:係呀,+留意吓張通告,+有埋PW.

原帖由 small-pekkle 於 12-09-10 發表
係呀, 留意吓張通告, 有埋PW.
唔係話報左就用呢個密碼入咩,等我再睇清楚先

回覆:mamatinetine 的帖子

應該係報左先可以用,我張收條都寫住按生效日期才可登入,不過佢張通告係沒有生效日期的。
我反而想知道今日通告的提升課程同之前開比「路德會文字部」的補充作業有咩唔同?係自己做定上堂做?何時派發?我連埋上網嗰個都有買,三樣夾埋都成千元,但究竟用唔用得著呢?同意點解唔開學時向同學解釋清楚每樣用處,可讓同學自行決定參加與否。

開比「路德會文字部」的補充作業>>>係校內課程,要上堂/家課用

其他唔係開比「路德會文字部」<<<<係自由選擇購買>>上網果D>,你有時間比小朋友做就買,係可以唔買的....

往年我又係咁問>>>點解唔開學時向同學解釋清楚每樣用處,可讓同學自行決定參加

答案係,你見到D通告唔係有學校那個印章就可以唔買
學校當然想同學除了校內課程,都希望同學多D其他知識
學校就提供左咁多比你,咁買唔買就家長自己簡,
‹ 上一主題|下一主題