用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) TT幼勇班揮手區,大家可在此交心得
go

TT幼勇班揮手區,大家可在此交心得 [複製鏈接]

大家過了三日的適應班,覺得學校和老師的教學安排如何,大家可以講吓意見!
   1    0    0    0

應該要呀帶哂呀!!

你好呀, 我係雅瑩媽咪呀, 我個女都有坐校車呀, 我重慘呀, 反學遲左30mins(曬死左), 成12點55分先有車到, 放學好dd, 不過都遲左15mins呀

我都明開學, 都會亂d 嘅, 希望遲下會好d啦.....我唔想日日白等呀, 又熱又曬!!! 私機都唔得閒同我地講原因啦, 佢都趕住走......因為都成12點55分啦.....
我個女都都係第一年下午班, so far 都ok, 因為佢平時下午都唔訓呀啦.....不過尋日放學就係車訓左......

下, 你重煩, 亞女要轉車添呀!!  你住邊呀, 我住黃大仙....
我都報咗5日課外活動,  不過都未問幾點上車.......希望唔使太早啦......

請問妳地同子女報咗乜嘢興趣班呀? 交流吓,我就同啊女報咗英文PHONIC同普通話

今日接放學,校車遲了10分鐘,還可以接受,今日收到很多通告,包括要求家長做義工,若時間可以都考慮吓

嘩, 成6點10分先反到呀?!  不過我黃大仙都要5點40分呀......不過又唔敢遲去接 (私機叫5點25分), 驚見唔到人接架校車即走.......佢車反亞女反學校我就死啦......都係睇埋下個星期D 時間點先

下, 你個仔咁遲上車, 上緊堂啦wor, 架校車真係過份d wor, 你住邊呀???

e兩日, 上車時間都穩定左, 都係 12點45-50mins到, 都叫ok, 唔使等咁耐la

大家都收到去學校旅行通知啦,當日是星期四,不知妳們會否去呢? 我要請假才能去呀!

上次陪亞女反學嘅時候, 老師話唔生日果d 小朋友都要帶野食呀, 唔係大家28個小朋友得一個蛋糕wor......所以我都會比d野食亞女帶反去呀, 不過唔知老師會唔會定左我地帶d咩呢, 因為唔定的話, 28個都帶同一樣野咪慘......

重有, 我個女叫我整魚蛋 同 香腸, 你地諗住帶咩呀?

係呀, 張紙冇寫要野食呀....我都係上次倍亞女上堂果時聽到ja, 等我都係打反去問下李老師先!!!  有咩消息, 再報告!!

問左李老師啦, 因為今個月唔係我個女生日, 所以佢話帶唔帶野食都冇咩所謂, 如果帶, 可能帶D現成野, eg薯片, 蛋糕仔......, 不過就唔好帶糖, 如果有時間可以整野食反去都OK.   咁我諗我會同亞女去supermarket 買少少野食反去啦!!

今日問完野, 李老師主動同我講左亞女係學校上堂o既情況, 話佢都適應都幾好,但李老師成夜晚九點幾才覆我囉!做老師真喺慘!

請問大家知道十月上了興趣班之後,搭車時間安排未?

THK

收到通告啦! 其實其他班別的同學的媽咪到可以嚟傾計架! 無任歡迎!
‹ 上一主題|下一主題