用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 開學準備:寫名方面嘅難題
go

開學準備:寫名方面嘅難題 [複製鏈接]

新手NC班媽咪,正努力為囡囡準備開學。
我根據學校要求在物品上寫名和貼相,但有不明的地方,想請教你們:
(1)如何在叉及匙羮上寫名?
(2)如何在書包及茶點袋上貼相?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

(1) Name labels;
(2) Photo labels.

You can prepare these in those photo printing stores, etc.  

回覆:開學準備:寫名方面嘅難題

Oh ! 要在書包和茶點袋貼相嗎?

引用:Oh+!+要在書包和茶點袋貼相嗎? +

原帖由 keio 於 12-09-01 發表
Oh ! 要在書包和茶點袋貼相嗎?
唔貼相都得,但一定要有姓名和班別。

我今天才發現沒有濕毛巾盒, 另外, 美勞用的濕毛巾又放邊?

CABmama 發表於 12-9-1 22:30
我今天才發現沒有濕毛巾盒, 另外, 美勞用的濕毛巾又放邊?
我用細小膠質有拉鏈的袋,兩個不同圖案,叫呀囡自己認住。

回覆:marwai_1030 的帖子

我問過學校要貼相比小朋友認,我貼咗喺名既左邊遮住'Name' 同'class'就夠位。但想問下校車咭係咪吉喺書包出面?

ellabobo 發表於 12-9-2 20:36
我問過學校要貼相比小朋友認,我貼咗喺名既左邊遮住'Name' 同'class'就夠位。但想問下校車咭係咪吉喺書包出 ...
掛在書包外面。
‹ 上一主題|下一主題