用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 正慧小學派位理想嗎?
go

正慧小學派位理想嗎? [複製鏈接]

請問有無人知今年正慧小學派位理想嗎?
   0    0    0    0

你去呢到問下啦:

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

簽名被屏蔽

正慧年年都30幾人入鄧顯, 自行一定收得多, 可能大家都係 佛,道 兄弟。

我識得幾個正慧家長講, 我唔知真定假, 不過有一定參考假值, 係佢地幾豉勵自行報一間, 亦都多人報鄧顯, 所以如果自行第1志願係鄧顯唔入, 都多人跌落大抽獎; 反之, 其他小學"可能"自行報2間, 因此好多第1輪已經比好多學校都收咗, 入大抽獎嘅人相對都會少, 而同時亦無咁進取, 無咁多學生揀鄧顯.

至於自行係咪真係收得多, 我猜測可能都係多幾個瓜.

如果B1学生在自行只選一間, 重要係邓顯, 若不入只有大抽奨, 我諗太冒險了, 有無口甘多家長揾個仔較飛。

回復 pangivan 的帖子

其實係架, 係有風險架, 不過係咪咁多人咁做? 我無數字話你聽, 只係識得幾多正慧家長係咁講正慧嘅做法, 而我自己亦識唔少人咁做, 包括我自己.

因為自行如果比第2志願收咗, 就無得抽, 而抽嘅位係多過自行, 睇你搏唔搏而已, 呢個係一個策略而已!

我地學校今年派位結果就係好多自行揀"鄧顯+甲仁"嘅學生, 有好大部份自行比甲寅收咗, 少部份比鄧顯收咗, 實質跌落大抽獎抽鄧顯嘅人, 真係好少.

如果要講自行鄧顯收幾多個某一小學校學生, 我自己比較相信, 一間學校係好難"一面倒"收哂一間小學嘅學生, 呢個係無實質數據, 只係憑理性去諗.

我講嘅說話無意衝撞, 請勿誤會.

正慧

又再更上一層樓..勁!

我好記得正慧同曾梅創校時, 正慧比家長評為誓不入既小學, 話多b6, 而家成績証明一切!
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

咁今年正慧唔係精英班嘅同學派位理想嗎?

咁今年正慧唔係精英班嘅同學派位理想嗎?

請問有無人知今年正慧小學唔係精英班的同學派位理想嗎?

醒目開學勳章

正慧除咗入鄧顯人數多,入甲寅人數都好多咖。

上年正慧小學嘅學生多唔多人派到風采嗎?
‹ 上一主題|下一主題