用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大埔沐恩如何呀?
樓主: chiuchun
go

大埔沐恩如何呀? [複製鏈接]

回覆:chiuchun 的帖子

超級巨星Mag林欣彤都係讀呢間!

回復 chiuchun 的帖子

不用擔心!此間band 1 ,校風好!
mrs. so 所言非虛!

回復 claraylwong 的帖子

恩主教書院 vs 王肇枝中學, 你們會怎選擇 ??------->  王肇枝中學

我家人係沐恩讀中一至七,佢而家係港大讀緊醫科,AL 3A, 高考同期同學都考得唔錯,而且都唔少入到3大名大學(亦有同學一早會考扙尖讀牙醫)。絕對係一間幾好的中學,所以你話你派1X志願入到呢間,我真係打啫個突!順帶一提,佢F.5升F.6從來自己學生已經收爆(好似最少18分先原校返),根本唔需要收外校生!

排位最理想係 1. 李嘉誠  ---->  2. 沐恩,  如果係 Band 1C 成績恩主教未必收。

王X枝成績已不復當年, F.2 有放牛班 (班中學生成績差, 無乜支援,要自己顧自己)

看多南亞藉既讀!

唔好玩啦,係大埔讀書嘅都知,沐恩無乜所謂多南亞藉人讀啦,南亞路德會只係佢校名嚟,而唔係有南亞藉人讀!chiuchun我勸你自己最好親身去大埔睇下,了解下究竟自己派入啫一間咩學校,網上的人俾你嘅資料有啲係真的,但係有啲就未必啦!

更正:係大部分熱心家長都好好,但有啲就未必啦...

回復 tigerbbb2010 的帖子

認同

大埔最多南亞藉學生就讀唔係沐恩, 係黃福鑾小學...

我覺得樓主係北區派十幾沐恩係非常之好彩, 大埔放第三都未必入到, 如果係我, 我簡直要劏雞還神...

坦白講, 如果粉嶺田家炳, 我會揀大埔沐恩, 沐恩廿幾年出唔少優才生, 話哂沐恩咁多年都係英中, 田家炳只係兩年前轉英中, 勢力還差一段距離!

karina1217    發表於 12-7-11 22:04
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

我仔仔上年第一知願入了,  是大埔 5間英中的一間, 校風其實不錯的,  我仔仔入校後很快適應,  佢同我講,都好多高年班好肯幫助佢地, 我認為好好,  也有很多家長去叩門的, 所以北區我相信都不是很大的問題

大埔最多南亞藉學生就讀唔係沐恩.

媽劇庭 發表於 12-7-12 06:27
大埔最多南亞藉學生就讀唔係沐恩.

應是某直資中學

我個仔叩門成巧, 我好開心呀, 間學校好好
‹ 上一主題|下一主題