用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我覺得好大壓力..
樓主: saiman1408
go

我覺得好大壓力.. [複製鏈接]

回復 saiman1408 的帖子

Sorry!!

http://ssd.salvation.org.hk/ssd/Rehab/SASS%20Rehab.aspx

呢度好家長好有經驗,好多意見比到你,比d時間自己接受同適應,邊度有位就做住等,加油!

明白你的感受, 放開心情, 加油, 為你打氣

回覆:我覺得好大壓力..

我是個在職媽媽,我同樣有很大壓力,當仔仔評估為A后身邊最親的人一句安慰說話都沒有,時常眼淚洗臉真係很灰很唔開心。有時星期日想帶個仔去玩及想個仔見識多D事物,他都不願意去並黑口黑面,又話要洗錢。有時想想下都很想咸及想找人訴苦。

現在仔仔今年升續K3很快會到小一,現在都很頭疼K3 repeat選校或讀回原校問題,又要預早找尋小一資料。

我是個不容易生小孩,點解上天要這樣對我小孩,我令願罰果個是我。

引用:我是個在職媽媽,我同樣有很大壓力,當仔仔

原帖由 bbpigbb 於 12-07-22 發表
我是個在職媽媽,我同樣有很大壓力,當仔仔評估為A后身邊最親的人一句安慰說話都沒有,時常眼淚洗臉真係很 ...
我明白的,心好痛,即使快樂都不是真正快樂。我只想內心平安,祝你也是。

ALAL  這也是我所追求的狀態  發表於 12-7-24 00:37

引用:請不要太擔心,我作為一個爸爸及同路人,也

原帖由 Henry_father 於 12-07-03 發表
請不要太擔心,我作為一個爸爸及同路人,也曾經擔憂到睡不了覺和工作困難,最後也要面對, 茹果父母都放棄, ...
很好進步,很認同"父母都放棄,誰人會幫孩子"。我們盡力吧,別人教一次,我們教五次,十次,一百次吧。

回復 Anpanmama 的帖子

同意!努力!加油呀!

諾諾爸爸 發表於 12-6-27 14:35
回復 saiman1408 的帖子

在我男性的角度看, BB是女方生出來的,男性好易比哂壓力你地, 係出外[偷食], 就好 ...

世上只有媽媽好

小朋友有事,個種痛苦同遺憾係一世,不過日子都係要過,喊住都要揾錢比佢做訓練,否則我同佢未來重慘。

回復 fatpam 的帖子

Hope for the best, prepare for the worst! 向前看,盡我哋做父母可做既嘢啦!

我老公不但唔多理,仲阻止我做呢樣嗰樣,自己份工又辛苦但又唔做唔得。

大家加油,條路係難行,但告訴自己要堅強,因為孩子需要父母陪他成長,如果連我們都放棄,還有誰會理會他們。哭就盡情哭吧,沒有傾訴對象可嘗試找健康院姑娘,佢地有情緒科姑娘會聽你傾訴,哭過後就要重新站起來,想一些可行而對小朋友有建設性的事情去做吧。

簽名被屏蔽

剛看完一本書,是講一位有'勁聯'小孩的媽媽怎樣帶大孩子,從入B1中學到大學,十分感人,當中的爸爸也是不聞不問,各位媽媽努力,最緊要顧及自己的健康及情緒先,盡力就得
‹ 上一主題|下一主題