用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰 part 3
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰 part 3   [複製鏈接]

引用:Quote:lolomaymay+發表於+15-3-17+17:22+我

原帖由 kulala_baby 於 15-04-10 發表
我個仔想學冰球,邊到開始最好? 但我囝平時唔太聽指令, 我都有點擔心安全問題. 係咪私人學左先定點?
我仔宜家4.5歲。早一年自己話想學溜冰但佢又係唔專心又中意走黎走去。所以我等到佢4歲時佢仲話想學先俾佢試。因為佢真係好唔定個隻性格,所以我最初係俾佢試一個cycle的私人溜冰。後來佢話想試冰球,咁就俾佢試埋然後自己決定學花式定冰球。最後試完佢選左冰球。到宜家上左3個月喇。每堂上之前都要提佢要專心有耐性。几個月黎都有進步。我覺得真係要小朋友開始明解指令先好開始。始終都係相對危險的運動。

引用:Quote:原帖由+kulala_baby+於+15-04-10+發

原帖由 pak_mama 於 15-04-11 發表
我仔宜家4.5歲。早一年自己話想學溜冰但佢又係唔專心又中意走黎走去。所以我等到佢4歲時佢仲話想學先俾佢試 ...
多謝你地意見,我囝而家5.5歲,請問你揾私人教左1個cycle 即係幾多堂?在邊個場學?有教練介紹嗎?

引用:Quote:原帖由+pak_mama+於+15-04-11+發表我

原帖由 kulala_baby 於 15-04-16 發表
多謝你地意見,我囝而家5.5歲,請問你揾私人教左1個cycle 即係幾多堂?在邊個場學?有教練介紹嗎?

...
其實都只係4堂。每個星期一堂,一堂30分中我係megabox學,教練都係我朋友介紹。不過個教練係parttime.所以可能佢都會refer其他教練俾你。你要的話我問下個教練先share contact俾你。

回覆:論盡溜冰 part 3

放鬆D
....最緊要小朋友唔怕跌

曲曲    發表於 15-8-20 12:30

回覆 pak_mama 的帖子

MEGA BOX 我女之前跟 OLXXX PAXX, 都幾有心機教, 不過唔知佢仲有無做.
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

回覆 曲曲 的帖子

帶外套, 手套同最好穿長褲

曲曲    發表於 15-8-20 12:29
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

想問下小朋友3歲想學溜冰係咪1對1學安全D, 因為GROUP咁多個學生教練好難照顧咁多人.  另外想問下有冇家長知太古城邊個教練教咁細既小朋友好呢? 唔該哂 :)

引用:回覆+pak_mama+的帖子 MEGA+BOX+我女之前

原帖由 veroshea 於 15-08-04 發表
回覆 pak_mama 的帖子

MEGA BOX 我女之前跟 OLXXX PAXX, 都幾有心機教, 不過唔知佢仲有無做. ...
我仔宜家轉左學冰球lu。 佢上冰球上得好開心,到宜家學左大半年,教練仲好有心機教,几乎每堂都超晒時。 好開心遇到好教練。

回覆 Angelice-BeBe 的帖子

我之前係圓方學,剛剛搬左,想去太古城學,有資料嗎?

回覆:論盡溜冰 part 3

我女3歲呀!想係西九或又一城學呀!有無介紹?組隊?

有事請教:

出面買的溜冰裙全部無位加胸墊,阿女開始發育,就咁著會突點,請問其實裡面係點打底呢?
我見啲大人得好靚,唔會有突點情況出現,我研究咗好耐都解決唔到呢!

回覆 曲曲 的帖子

介唔介意講係用邊個教練呀?

嚟報到先!

小女四歲,剛在FW上完暑期班,行得唔錯,都溜到少少,9月應會繼續上。希望多些家長(小朋友學溜冰年資差不多)可以在這裡交流意見。

bblo 發表於 15-8-21 12:29
我女3歲呀!想係西九或又一城學呀!有無介紹?組隊?
你想上group還是semi-private?
西九不知情況,FW的話﹐如果semi-private,一般都是平日,沒有相熟教練不用諗星期六日,冰場也不會幫你找教練。上GROUP的話或者可以問冰場。

引用:我細囡係圓方學一對一,快靚正,幾堂就開始

原帖由 barrybbmami 於 15-01-25 發表
我細囡係圓方學一對一,快靚正,幾堂就開始慢溜,不過圓方唔包鞋,每次租廿蚊,剛剛淘左對百幾蚊,好著又衛 ...
可以pm我資料嗎?我女都想學。thank you

回覆:pak_mama 的帖子

可以俾教練電話我嗎 我仔學咗半年,暑期停咗,一起學既小朋友放暑假都唔學了。

‹ 上一主題|下一主題