用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 宏信家長可以再分享多些學校現況和感想嗎? ...
樓主: sillybabyq
go

宏信家長可以再分享多些學校現況和感想嗎? [複製鏈接]

回覆:mscmit 的帖子

八月份。不過七月份便要多留意學校網頁了!

引用:小豆媽,係呀!我今年九月會幫妹妹報名,都

原帖由 kamtsk 於 12-04-22 發表
小豆媽,係呀!我今年九月會幫妹妹報名,都好驚入唔到
咁你操fit d 亞妹。
今年聽說好幾個細佬妹都係唔收,要waiting,未知入唔入到。
而且出年入學果d仲「金豬年」BB,好多小朋友爭位!

小豆媽 發表於 12-4-22 15:53
Y9會按學生性格同能力分開個stream

請問知否有幾多人會讀IB,幾多人會讀334?

回覆:amypau83 的帖子

是否成績差冇得繼續讀中四IB課程?咁半路中途又點可以適應返新高中課程?入宏信並非一條龍lB課程War!

hi, 我想問一下, 學校會唔會有開放日呀?

請問各位,如同激活英文小學比较,你會選那間?可否给点意見!小女現在宏信及激活也收了讀小一,正頭痛应選那一間!因两間我也非常喜欢!

lethil 發表於 12-5-15 18:26
請問各位,如同激活英文小學比较,你會選那間?可否给点意見!小女現在宏信及激活也收了讀小一,正頭痛应選 ...

為何你會在這兒問這問題 ?
我們都是LA家長, 當日opt得LA, 就一定係覺得LA比激活好啦 ! ^^

其實LA同激活好唔同, 路向唔同, 課程唔同, 學制唔同.
仲要睇你想唔想要一條龍.

Does LA pushes the student a lot on academic result???
Hello everybody~~!
‹ 上一主題|下一主題