用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH or Think
go

LH or Think [複製鏈接]

My son got PM offers (E/P) from both kinders (LH Hoi fan and Think mei foo).
I have already paid reservation fees for think (mei foo). I am just wondering if I will pay for LH?
Could anyone help?
   0    0    0    0

我舊年都係咁,最後係讀LH(tsing yi),因為交通較方便,其實都有少少唔捨得think架,interview o個日參觀過印象都好好

你係邊間think呀? 我係美孚個間, 我覺得好細, 無LH環境好, 但我同你相反, 我近think 多的. 因為已交咗think的留位費, 所以煩惱緊交晤交LH? 因為如果晤讀, 都晤想hold咁多間.

我同你一樣兩間都有同樣既offer,不過我Think無留位 ... 雖然Think超近屋企! 兩間比較我鐘意LH多D ...

對我來講, 地點就一定think好過LH, 除了地點外, 我覺得老師有沒有愛心好緊要. 我個B12月細B, 以家都沒什麼自理能力, 又沒戒片, 好希望老師有耐心. 邊間會適合我B?以家 好似LH多人贊, think 又好少人comment, 好象應該選LH. 對嗎?

原帖由 easyview 於 11-12-7 10:45 發表
你係邊間think呀? 我係美孚個間, 我覺得好細, 無LH環境好, 但我同你相反, 我近think 多的. 因為已交咗think的留位費, 所以煩惱緊交晤交LH? 因為如果晤讀, 都晤想hold咁多間. ...

都係美孚,我住荔景的,但我要返青衣返工同埋我ma住青衣,所以LH一直係1st choice,以校舍黎講,我覺得2間都差不多,think有少少戶外地方添~

原帖由 easyview 於 11-12-7 11:22 發表
對我來講, 地點就一定think好過LH了, 但 除了地點外, 我覺得老師有沒有愛心好緊要. 我個B係12月細B, 以家都沒什麼自理能力, 又沒戒片, 好希望老師有耐心. 邊間會適合我B呢?以家 好似LH多人贊, think 又好少人comment ...

LH相對黎講較出名,但讀過think的家長俾既comment都幾好,但我去年都有睇埋佢地考小一既result,好似LH係好少少,今年就冇比較喇,或者你考慮埋呢點la~
至於戒片,我諗你開學時都應該要同佢戒架喇.....我仔係9月出世,但2歲未夠就戒左日頭既片架喇~咁出年8月你個B都2歲8個月喇~
提外話,你12月出世,LH都收,咁你個B都好叻叻喎~~

For me, I ll choose mf think ar! My son is studying in think Meifoo nursery & teachers there are Vy nice n patient !!!  Which campus u got offer for LH? If it's TY, I think it's Vy small too ! No outdoor area at all!
Btw, both kg r good! It's only my opinion for reference lei!

係喎,佢話Hoi fan,我用左青衣黎相比添~
‹ 上一主題|下一主題