用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Hurray English
go

Hurray English [複製鏈接]

Post deleted
   4    0    0    0

你BB幾大呀?我就係係BB展買咗HURRAY ENGLISH + STORY BOOM BOOM + 一D蒙特梭利教具. 我個女3歲幾, 但之前冇咩教佢認字所以依家就算用教材都唔敢一次教太多. 等阿女當玩具每日玩下.佢日日都會叫我講入面D故事俾佢聽同埋教材入面有D活動工具書, 佢有時玩過一,兩次隔幾日會無啦啦扮番D內容出嚟, 笑屎我

整體我覺得呢套教材幾好,因為佢唔使睇電視.
同埋唔只教英文, 連邏輯思考同顏色數學都有教. 好多時都係當玩具咁玩就得. 但係阿女又真係玩玩下就識睇識講..我唔係好識形容. 總之就好似多咗話題同阿女講同多咗嘢玩咁.
但係玩既過程係有學到嘢既.

唔知你明唔明...但我好盡力形容架啦.

我買咗Hurray 1 & 2 同Story Boom Boom。HE 用得唔錯,亞囡一歲度開始用,而家去到廿幾課,認字OK (不過我其實玩得好雜,又字咭又YBCR,所以唔要邊樣work多D)。反而SBB我覺得麻麻,題材太深,大家都無咩興趣,ORT好D

story boom boom 如果單睇就係深, 但其實佢係連貫hurray english架. 一開始用hurray先慢慢配合睇story boom boom, 好多生字已經係hurray度學咗, 所以我個女睇story時好開心, 因為差唔多一本有一半佢都睇得明. 我另外有用disney(2手,唔夠week上網賣咗...因為真係要睇大量電視...)仲有mr men & little miss + dinoops + oxford reading tree我都有level 1~3.

So far我覺得 mr men & little miss + dinoops + oxford reading tree都係當故事書咁俾阿女用. 冇咩train到佢有好大興趣. 但hurray english + story boomboom真係有system咁俾阿女自己一步一步學. 好多部分都唔使我教, 只要跟住step俾開頭d書佢or同佢玩入面d遊戲佢就自然好想繼續玩之後既step, 邊玩邊吸收. 起碼佢會自己拎出嚟話想玩. 其他嗰d, 都係我拎出嚟...跟住問:媽媽講故事俾你聽好唔好? 不過多數佢都係唔係點理我...走咗去

Post deleted

我同時教埋佢認字架. STEP 1 度咪有十幾SET字咭既, 我個顧問教我將字&圖CUT開, 每次都俾阿女睇字先,再講 : THIS IS THE WORD "APPLE". 然後就俾佢睇圖, 又講"THIS IS AN APPLE". 張張都係咪. 佢依家真係識READ. 例如有時係街見到"BREAD" OR "TRAIN"....等等冇圖畫既POSTER,佢真係會讀到出嚟, 有時我寫D佢學過既字係紙度佢都讀到, 所以我知佢真係識.

字母未教住, 顧問話等佢識多D生字先咁佢先會有興趣想知點解生字原來係用字母砌出嚟喎. 何況學字母嗰套我未買.

你買咗邊套?

聽好多人講蒙特梭利的教材幾好﹐我剛剛上星期order左水貨H1﹐但無買space bobo, 下星期會收到﹐好期待

香港代理個價$同韓國差唔多咋, 仲有顧問follow & 保養. 家長手冊係中文版. 水貨係韓文版, 到時真係佢識我我唔識佢.
我買hurray english都係$4800(仲可以分期tim):wahaha

原帖由 winnie628 於 11-11-9 16:31 發表
香港代理個價$同韓國差唔多咋, 仲有顧問follow & 保養. 家長手冊係中文版. 水貨係韓文版, 到時真係佢識我我唔識佢.
我買hurray english都係$4800(仲可以分期tim):wahaha ...
可否pm香港代理資料給我,謝謝!

ok check PM la

貓MIMI  可否PM埋我  發表於 12-1-27 12:35

原帖由 winnie628 於 11-11-9 16:31 發表
我買hurray english都係$4800(仲可以分期tim):wahaha ...

可唔可以PM埋香港代理資料俾我呀,唔該晒!

OK, PM了.

can u plz also forward info to me plz!!

醒目開學勳章 王國長老

版主按 : 有意者請自行 PM 會員查詢, 切勿在版面留下沒有讀取性之文章 (e. g Pls PM me / Pls check PM).

如經勸喻後, 情況沒有改善, 管理員會關閉此版, 敬請注意!

HE1 + SBB1 +SBB2 我地都用得非常好!!! 非常喜歡~~
不過HE2開始女女好忙, 而且佢已經學會了一定的PHONICS + SIGHT WORD, 間中用來玩下而已. so far都係一套難得的好教材~~
http://blog.yahoo.com/_PDS4NFHBCS6VAAAZ65XYVUCCGA/category/%E9%A1%A5%E8%8B%B1%E8%AA%9E%E8%90%AC%E6%AD%B2%2F%E6%95%85%E4%BA%8B%E5%AF%B6%E5%AF%B6

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回復 winnie628 的帖子

可吾sent 代理資料我, 現在是否沒有了he 2, sbb  2賣了, 韓國停產了?

引用:ok+check+PM+la

原帖由 winnie628 於 11-11-10 發表
ok check PM la
Pls also pm me thanks.

魅力王子 醒目開學勳章 王國長老

經勸喻後, 情況沒有改善, 現會關閉此版~
‹ 上一主題|下一主題