用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 黃埔宣道小學 p.1 小朋友 你地讀邊班呀~
go

p.1 小朋友 你地讀邊班呀~ [複製鏈接]

你囡囡有冇話c班個老師好惡呀~~><""

原帖由 sumyau 於 11-8-27 11:48 發表
乜無人1c班嗎@_@

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

我女女 1D 班的

歡迎呀 ^O^

甘都得?  不過, 細路仔的事, 暫時等細路仔解決吧

今日饅頭都比隔離同學仔搶左佢包小食...所以小息冇食到野~好慘hhaaa~~
我想問呢幾日返早係咪都係唔駛帶書呀?

醒目開學勳章

饅頭媽媽,

對不起, 坐你囡囡隔離果個係我囝囝, 因為囝囝尋日都有同我講食小食呢件事.

但佢話, 饅頭帶咗2包芝士魚仔餅返學校, 饅頭開咗第一包後, 覺得唔好食, 所以囝囝問佢可唔可以比一包佢, 饅頭話可以, 而饅頭佢自己都食咗一包. 另, 囝囝見到有位同學仔有紫菜, 又知道饅頭鐘意食紫菜, 所以問同學仔攞咗包紫菜比饅頭食.

到今日, 饅頭都係帶咗2包芝士魚仔餅, 而囝囝今日特意帶紫菜返學校, 想同饅頭分享. 所以饅頭今日係無食到2包芝士魚仔餅的.

有機會可以問一吓饅頭嗎 ?  因我都想知囝囝所講既係咪事實或事實之全部.

無論如何, 我都在此先說句對不起, 可能我囝囝太為食, 希望你哋唔好介意啦 ~

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-9-1 17:38 發表
今日饅頭都比隔離同學仔搶左佢包小食...所以小息冇食到野~好慘hhaaa~~
我想問呢幾日返早係咪都係唔駛帶書呀?

笑死。。 日日小息都起哄

醒目開學勳章

你呢 ?  囝囝有無講返d學校事情你知 ~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-9-2 15:48 發表
笑死。。 日日小息都起哄

我知啦,他有同我講你仔仔同饅頭D野

醒目開學勳章

可以講吓你囝囝的所見所聞嗎 ?

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-9-2 18:49 發表
我知啦,他有同我講你仔仔同饅頭D野

明天講你知。 你仔仔姓周, 是嗎?

醒目開學勳章

係呀, 佢叫做周子雄. 似乎我都感覺到有D不詳預感 ~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-9-2 23:37 發表
明天講你知。 你仔仔姓周, 是嗎?

吾系呀, 我回到家,阿仔都訓左; 今朝又無時間問

IVY~~

小朋友既野 唔駛sorry架~haha佢地都要學習自己解決問題~~
佢同我講(因為我比左兩包佢叫佢一包請同學仔食一包自己食~ 小息時比左一包魚仔餅子雄~跟住自己開左果包食左幾粒 佢話佢攞水飲時 子雄就攞埋佢果包魚仔餅倒落自己個兜到~跟住饅頭話你未問我就攞左我d餅 跟住子雄就去問人攞包紫菜佢喎~haha(呢個係我岩岩完完全全問佢既版本~)第二日佢都係帶兩包魚仔餅 佢都係請左一包子雄食~^^ 饅頭話佢同子雄係好朋友喎~

題外話: 饅頭話子雄好鍾意攬住周主任~haha

原帖由 Ivy.cheung 於 11-9-2 13:47 發表
饅頭媽媽,

對不起, 坐你囡囡隔離果個係我囝囝, 因為囝囝尋日都有同我講食小食呢件事.

但佢話, 饅頭帶咗2包芝士魚仔餅返學校, 饅頭開咗第一包後, 覺得唔好食, 所以囝囝問佢可唔可以比一包佢, 饅頭話可以, 而饅頭佢 ...

醒目開學勳章

明白, 因為我都真係有D担心囝囝, 因為佢係比較活躍果種, 我驚佢會得罪人多 ~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-9-3 10:06 發表
吾系呀, 我回到家,阿仔都訓左; 今朝又無時間問

細路仔, 怕乜
個個性格都吾同嘛

醒目開學勳章

饅頭媽媽,
唔該晒你, 希望饅頭唔好唔開心啦, 我都再問咗囝囝, 佢話佢以為饅頭放低包餅, 即係唔食, 所以先會禁做. 但無論如何, 佢真係太為食, 同太無禮貌啦~ 不過, 囝囝真係好錫饅頭, 佢話要日日帶紫菜, 因為饅頭鐘意食.
係呀, 囝囝真係好鐘意攬周主任, 其實由幼稚園開始, 佢都好鐘意攬佢鐘意既老師, 但而家升上小學啦, 周主任開頭都仲比佢攬, 而家已經講明唔可以再攬, 只可以比手或, 好在佢都明白.

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-9-3 10:34 發表
IVY~~

小朋友既野 唔駛sorry架~haha佢地都要學習自己解決問題~~
佢同我講(因為我比左兩包佢叫佢一包請同學仔食一包自己食~ 小息時比左一包魚仔餅子雄~跟住自己開左果包食左幾粒 佢話佢攞水飲時 子雄就攞埋佢果包魚 ...

饅頭冇唔開心呀~佢只係放學時講比我聽 有d無奈因為話好肚餓~所以唔駛放係心上^^~佢之前讀女校~~所以有男仔同學佢覺得好新鮮~haha~饅頭話第一個識既好朋友就係子雄喇~~佢都話要帶多包魚仔餅比子雄食~~

你地會唔會去開筆禮呀~~???仲有尋日有兩張通告係關語買補充果d 你地明唔明佢係用黎做教材呀???定係買黎比小朋友係自己屋企做架呢~我都唔明點攪~~
仲有一個問題~我想問下 開個pps 果到 要入幾多錢入去呀????好多問題tim~haha

原帖由 Ivy.cheung 於 11-9-3 11:58 發表
饅頭媽媽,
唔該晒你, 希望饅頭唔好唔開心啦, 我都再問咗囝囝, 佢話佢以為饅頭放低包餅, 即係唔食, 所以先會禁做. 但無論如何, 佢真係太為食, 同太無禮貌啦~ 不過, 囝囝真係好錫饅頭, 佢話要日日帶紫菜, 因為饅頭鐘意 ...

‹ 上一主題|下一主題