用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 help!啊仔派左元朗陳震夏,唔敢卑距讀
go

help!啊仔派左元朗陳震夏,唔敢卑距讀 [複製鏈接]

結果去左叩門,十八鄉無行,青中(直資)等電話面試,應該都系無行,李兆基書院(直資)電話中講明成績無B或者以上都唔使黎,都唔知可以揀邊間好,啊仔成績得D,操行B-,結果去左伯裘書院9(直資)當場取錄左,但系又好擔心,上網查翻09年有學生吸毒上曬報紙.....點算好??各位知唔知道而家伯裘既校風點??有無好0的??想去香島叩門,不過上網又見到呢間學校有學生欺凌女同學又系上曬報紙,真系好鬼煩啊....有無人知道呢兩間邊間好0的啊???萬分感激....除左呢兩間之外,有無0的會有機會收距既而又無甘差啊????
   0    0    0    0

試下可道,茂峰
小魔怪係2004年11月28日出世la~~~9個月先識坐定定~12個月先識爬爬 ~14個月先識放手企~16個月先學扶o野行~17個月識行la

試下可道..

回覆 1# KAMIKASHUN 的文章

請問你搵啱學校未呀?努力!加油!

到左而家咩位都冇哂la...@@"

回復 5# 知知姐 的帖子

到最後都系得伯裘肯收距,其他一0的聲氣都無..'青中'好衰,登記都要收50個大洋先...好過去搶...
今日去左伯裘新生家長會,感覺又唔系甘差喔,比我想像中好,個個老師都好肯答人野,個校長企系門口招呼人,(系我眼中通常校長都系坐系冷氣房到致辭既時候先蒲頭...)系家長會最後有個試食會,卑家長投票選邊間午餐供應商,期間問一個啊sir野,個啊sir拿拿聲扔低手上既甜品,回答我既問題,非常詳細....唔知系唔系我少去學校呢??今日既感覺真系覺得唔錯,距地標榜‘人人可教,皆可成材’用運動或者一些活動去激發同學既自信心(因為入去讀既好多都系成績好差,無咩自信既人),從而提升距地對學習既興趣...好希望啊仔會系一個開心既環境讀書同成長,希望將來校長同老師們既教導都會好似今日所講既甘有心,甘有耐性,啊仔可以系呢度搵到自信啦...憧憬中...

回復 6# J_2008 的帖子

所以都唔唸羅,啊仔話中意伯裘,校園好大,又多電腦(一人一部),離屋企又近(5分鐘路程),教學方針又啱距,唔會逼人讀書,又多課外活動,所以都決定左呢間啦..

恭喜晒,最緊要小朋友鍾意,就會正面同投入...
加油呀

咁就好lo,你又開心,囝囝又鍾意,恭喜!!!

回覆 9# cktc1996 的文章

多謝你啊,我都希望距會.

回復 10# 知知姐 的帖子

多謝,我會同啊仔一同努力架......

Congratulation..added oil

加油!! 你要支持仔仔啊!

只要多鼓勵小朋友,佢讀得開心,自然會好起來,唔洗太擔心o既~
‹ 上一主題|下一主題