用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 賽馬會體藝中學 交流區
樓主: ntstgt
go

賽馬會體藝中學 交流區   [複製鏈接]

回復 florencelau 的帖子

thanks!

回復 ^^. 的帖子

唔該晒

回復 kanlawts 的帖子

kanlawts 多謝你報料, 以下文憑試成績是如何知道的?
體藝有約60%(33222),94.1%英文合格,通識都有95.3%合格

回復 bluediamond 的帖子

昨天家長日,副校長說的

回復 kanlawts 的帖子

Thank you kanlawts! 其實有無人問過大學入U percentage? 因為60% (33222) 合入學資格唔代表入到U, 不過LS有成90%以上pass 又比想像中好, 以第一年計算OK, 唔知其他中學成績如何呢?

我記得上年家長日,副校長表示入大學率有75%,今年是否下調了?

但今年應該降了, 一來人數多了有F.7及F.6一齊報U, 二來文憑試考得33222只有60%, 即以文憑試計實際入U率必定低於60%

Hi, 各位家長, 想問問你有沒有買新運動鞋給他們? 什麼款式的??  我囡話不須好像小學穿全白運動鞋...

係吖,佢地冇規定顏色嘅運動鞋,啲細路最開心{:1_1:}

是否PE STREAM=無VA堂, 見時間表分流晒PE 同VA, 阿囡是PE, 但她都喜歡VA堂

回復 smilejackie 的帖子

PE生每個循環週有兩堂VA

回復 ^^. 的帖子

Thx, 我可留番起顏料用具不用掉了
仲有, 我阿囡F.1返了4日學, 無一日準時放學, 少則30分鐘(我覺得可接受), 但其餘3天遲了1.5小時放學, 中學生是否都是這樣?  稍後參加埋學校活動咪天黑都未回家?

你所繳交的雜費應該包埋顏料和其他視藝用具

至於放學的回家時間,我相信要多一點時間才能作準。 剛剛開學的交通難免跟暑假期間有點差異,如果路途遙遠的話情況更甚。 稍後參加埋學校活動雖然會較遲返屋企,但都有時有候的。為安全起見,要求她準時,如有特別安排都要有交帶。

咁你囡囡有否同你講遲放因由?  我囡前天(留校TEST英文)& 今日(甚麼HOUSE MEETING)都遲放. 大約LATE左1粒鐘.

請問各位, 阿仔今日收到Saturday Enrichment Program既 invitation, 話叫佢星期六上午返學校上堂, 請問係咩黎架??? 會唔會係佢英文唔太好, 要佢補課???

Hi
我囡囡都收到.看通告應該是英文補底班,希望改善同學英文水平.

thanks

florence, 謝謝你回覆呀!!! 你女女係米都係星期六上課呀??? 我仔係星期六上課呀!!!

剛剛問朋友, 她的兒子也收到, 不過, 內容不太一樣, 她的兒子是在星期三放學後, 而且已經編左group, 得5堂, 12 students for each group.  我個仔係星期六上, 要上10堂, 12 students for each form.

唔知有咩分別呢???

回復 k_wong7 的帖子

Enrichment course是增潤班,週六上課,對象為英文能力較高的學生

按去年情汜,平日上的是加強班,即補底班。

今年咁快有通知,幾時開始呢?

回復 ^^. 的帖子

^^.謝謝你回覆呀!!!

阿仔尋日收到, 15/9開始.

^^.    發表於 12-9-8 12:29
‹ 上一主題|下一主題