用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 urgent !! 有否叩門信sample ?
go

urgent !! 有否叩門信sample ? [複製鏈接]

請問各位有否叩門信資料吓!就走日子到要預備定叩門信。如果有可否 sent 俾我
[email protected] thanks a lot
   0    0    0    0

原帖由 joeiu1965 於 11-6-2 16:17 發表
請問各位有否叩門信資料吓!就走日子到要預備定叩門信。如果有可否 sent 俾我
[email protected] thanks a lot

叩門好似淨係填form咋???

原帖由 joeiu1965 於 11-6-2 16:17 發表

封信其實冇乜人會睇,你如果夾埋有 d 高人寫既推薦信就唔同講法。
封信要有間學校既名(唔好搞錯)、校長名、你小朋友名,已經夠。
有校外比賽大獎的獎狀(例如奧數比賽獎狀嗰啲)先好夾落去,唔好隨便夾 d 校內嗰啲獎狀;如果唔係,d 阿嬸有可能禮手掉埋落廢紙箱~
最好查清楚間學校想收邊一類學生,先針對性準備份 portfolio~
你 E 份野既目的係要博到 INTERVIEW。唔好諗就憑E份野間學校馬上收個小朋友。
‹ 上一主題|下一主題