用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Dulwich College Shanghai
go

Dulwich College Shanghai [複製鏈接]

我聽講Dulwich College London都幾出名,唔知有無人知道佢地0係中國開既3間分校又如何呢? 我淨係知佢地既學費都幾貴,唔知質素又如何呢。
   0    0    0    0

我曾經問過兩位係英國長大的朋友和一位在英國住的朋友,他們都說不認識Dulwich,我自己亦親身參觀過Dulwich College Shanghai,校舍好大好靚,好多體育活動,好多外藉小朋友,不過我和丈夫都認為太開心和太小中文。不過每位夫母嘅要求都吾同,而在上海Dulwich係好出名,值得一看。

可能英國太大,而出名學校又太多啦。
我聽講每年Dulwich 倫敦都有十幾個percent既學生入到牛津或者劍橋,應該學術成績都唔錯掛。

學習得開心唔好咩
我自己就反而比較著重學習既過程多於學習既成績,當然學習成績都好重要,但係要小朋友學到"生不如死",咁又有乜謂呢。而且學習興趣對學習成績都有好密切關係。

我估入得國際學校既,都預0左中文點都會差d架啦。要學好中文,一定要靠自己啦,唔可以依賴晒學校。

原帖由 KLeemama 於 11-4-27 15:20 發表
我曾經問過兩位係英國長大的朋友和一位在英國住的朋友,他們都說不認識Dulwich,我自己亦親身參觀過Dulwich College Shanghai,校舍好大好靚,好多體育活動,好多外藉小朋友,不過我和丈夫都認為太開心和太小中文。不過每 ...

‹ 上一主題|下一主題