用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東華三院黃芴南中學 & KL3 網入來傾下啦~ ...
樓主: 多利是
go

東華三院黃芴南中學 & KL3 網入來傾下啦~ [複製鏈接]

原帖由 第二任媽媽 於 11-4-20 17:30 發表

題外話, 乜女拔搬入 將軍澳咩, 真唔真呀?
搬o左定計計劃搬呀 ?  
唔該 !!

搬左啦,小學係TKO,中學係深水埗

原帖由 minijelly 於 11-4-20 17:45 發表

搬左啦,小學係TKO,中學係深水埗

係咩, 請問有冇詳細地址呀!!! 唔該 !!

原帖由 第二任媽媽 於 11-4-20 17:52 發表

係咩, 請問有冇詳細地址呀!!! 唔該 !!

小學係翠林邨, 中學係嘉頓對面(前身好似係德貞)

女拔原址上個月平頂,預計今年九月用新校舍。真係貶下眼之間的事,3年容乜易過。
而且黃笏南用舊沙田崇真校舍,交通都好方便,係大圍站對面。我覺得重方便過女拔搬去舊德貞。

原帖由 fallenleaf 於 11-4-20 17:00 發表
搬校係咪影響咁大?
女拔夠搬啦,中學搬入深水,小學搬入將軍澳!
以前因為本區學位多所以有選擇,但今年唔夠派,可能又唔同。重有3年之後有間新校舍,我覺得唔差囉,隨時吸引過對面的銀禧。
點解你地講到黃笏南好似冇人要咁。
我 ...

同意。
相信是很多band 1生放頭5的熱門選擇,到band 2未必有位。

原帖由 csk家長jj 於 11-4-20 20:26 發表

同意。
相信是很多band 1生放頭5的熱門選擇,到band 2未必有位。

同意,雖然唔夠華英/迦密/旅港熱門,但我地學校都揀既人都唔小

根據小女學校的資料 , 似乎真係有KL3區BAND 2 同學(上年和前年)以第一志願入到 ! 但他們是以全港BAND 1 身份(他們在全港排名應是BAND 1)以甲部入 , 又或是以自行分配入 , 就不得而知了 !
但今年學位少了 , BAND 2 同學真係要細想 ! P.S. 一定要第一志願 ! 第二志願就真係危D !

原帖由 csk家長jj 於 11-4-20 20:26 發表

同意。

多謝各位既意見, 咁我都係唔博了..1尾2頭, 減班下, 只能博1間

我囝囝P.5, 學校安排左12/5去黄芴南參觀 , 呢間係佢最想入ga , 如果參觀完鐘意我諗佢會為入黄芴南努力d...
‹ 上一主題|下一主題