用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(日出康城) 日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下 ...
樓主: 榛子果仁
go

日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下 [複製鏈接]

原帖由 菜菜子媽媽 於 11-8-17 00:31 發表
julio媽媽,
julio都唔係曳,係好動姐~我個matan就真係......第一日開學就對同學郁有郁腳,整跌同學仔.......真係嚇c我~~~
好彩今日黎老師話佢好c文,又專心上堂...先安樂d咋~

...

黎老師同王老師都好有經驗架啦, 所以你唔使咁擔心

係呀, 黎老師同王老師 2位都好好人, 仲有Miss Tiffany 都好好呀

原帖由 chichibb 於 11-8-17 11:18 發表

原帖由 juliodon 於 11-8-16 15:18 發表
HI, 原來呢度咁多MIRO同學仔﹗佢平時上堂實坐唔定啦…係咪呢?佢好似第一堂都有喊…
咁你仔仔返學係咪都係坐校車呀?

係WOR,又會咁Q既! 同JULIO係最耐同學仔喇.. 我電話都KEEP左佢幾張相呢  ~~..佢係有少少坐5定,但老師叫佢坐番底佢會即刻跟住做..又5會lau計..你地教得佢好好啊!! 咁你地仲讀5讀啊?我諗緊已開學了,5知仲讀5讀好?
我地都係搭校車啊!你地會幾時搭開始啊?

多謝你既體諒呀~
Matan自細都唔係太鐘意用陌生人相處既...佢之前玩playgroup都係咁...開頭都好粗魯架!慢慢佢認得d同學仔之後就好好多~~~
希望佢返學都係咁la!
我個仔冇整到你個女呀ma?
有時間add我facebook呀[email protected]

原帖由 11C1 於 11-8-17 06:47 發表
Hello, my daughter is also in PNA. I think Matan is just a bit nervous to so many kids around suddenly and this is how he react. I think should be ok after settling down.

我都覺得佢地好好呀~
黎老師都經常叫我放心...佢話matan其實好聽老師話既!
有次我聽唔到佢地老師電話...點知黎老師放左工都打比我傾matan既野...傾完又放心左~真係辛苦哂d老師...要安撫埋d媽媽~~~~~~~

原帖由 chichibb 於 11-8-17 11:18 發表

Hahaha, 黎老師都有打俾我同我跟進julio情況,佢話julio呢幾日情況有改善啦﹗雖然都有走嚟走去,不過話佢肯坐定。叫我唔洗太擔心囉﹗matan咁乖真令我羨慕,希望julio快d適應,可以乖乖上堂就好啦﹗呢間學校d老師真係好好,好細心,同埋令到我地d家長好放心交個小朋友俾佢地。

原帖由 菜菜子媽媽 於 11-8-17 00:31 發表
julio媽媽,
julio都唔係曳,係好動姐~我個matan就真係......第一日開學就對同學郁有郁腳,整跌同學仔.......真係嚇c我~~~
好彩今日黎老師話佢好c文,又專心上堂...先安樂d咋~

...

係咩?佢有聽老師講都好,多謝你話我知佢上堂情況。我地上埋今個星期六最後一堂唔再報住啦,佢又開左學啦,睇下遲d返學果度穩定定先再諗繼唔繼續﹗
我地day 1已經揀搭校車啦,因為覺得地鐵站去學校段路又遠又好唔方便,打風落雨又麻煩,所以搭校車。校車個姨姨同司機叔叔都好好,好照顧小朋友,唔錯﹗ 

原帖由 HiltonCmama 於 11-8-23 00:13 發表

係WOR,又會咁Q既! 同JULIO係最耐同學仔喇.. 我電話都KEEP左佢幾張相呢  ~~..佢係有少少坐5定,但老師叫佢坐番底佢會即刻跟住做..又5會lau計..你地教得佢好好啊!! 咁你地仲讀5讀啊?我諗緊已開學了,5知 ...

回復 榛子果仁 的帖子

Hi,
My son is in PNB.  Can you please add me in the fb group? thanks.
[email protected]

回覆:日出康城學之園2011/2012 PN準家長入來傾下

想請教舊年讀N 的媽咪,你們覺得課程深還是淺呢? D老師好嗎? 小朋友學到常規嗎? 我囡剛收左2012/2013 am班, 想了解多d。tks!

有無人可以比d意見呀! Thanks!

cherryp 發表於 12-4-8 01:27
有無人可以比d意見呀! Thanks!

我覺得課程剛剛好, pn已經識哂A-Z, 同埋返左學仲可以成功戒左日片, 另外PN既老師都好好, 返學初期都成日打黎同我講個女既學校情況

想了解下學校教師的穏定性,有常換教師嗎?是否增聘多了教師?聽說請多了新教師,康城校又新,未知教師質素是否穏定良好?
另,曾致電學校查詢事項,然感覺一般,像趕收線及"串串"的,是否個別例子?
上課時是否多從遊戲中學習?還是按課本教授多?會否很著重學生的成績呢?
學校收咗仔仔12/13pn pm班,看罷大家的留言覺得學校良好,但係佢適應力低怕人事常變。有勞賜教~

上年女女的兩位班主任均在學期結束後離校。有時朝早見到老師在學校門口迎接小朋友時冇乜笑容,可能未瞓醒。有家長話喺地鐵見到老師佢地會扮見唔到。不過女女番學開心,所以都繼續讀。

我係pn pm的家長, 課程主要都係從遊戲中學習..課程內容都是學習為主..當然都有教自理, 去廁所, 排隊, 洗手, 自己用茶點, 上堂都要學習坐好, 舉手答問題, 收拾咁..我仔每日返學都玩得好開心..

謝謝2位意見哦~

回復 cherryp 的帖子

我女女都係PN AM班啊

Oh...We prefer 學之園 PM Class, and give up Greenville AM class!

Hard to make decision, ref:

翠茵(坑口)vs學之園(康城)學前班
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1, ref:

回覆:hoyuma 的帖子

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題