用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 千禧小龍2012升中啦!
樓主: 701003
go

千禧小龍2012升中啦! [複製鏈接]

我估個仔係band2成績,博唔博band1中學好呢?直資會唔會易入d呢?

我囝上次P.5考試
中文 - B , 英文 - B , 數學 - A , 常識 - A , 平均分 - B grade , 名次 79/160 , 老師話 band 3

今次呈分試
中文 - A , 英文 - B , 數學 - A , 常識 - A , 平均分 - A grade , 未派名次

我地 KLN 3 九龍城區 , 學校本身冇直屬 or 聯系中學

79/160 都係BAND 3, 咁我個仔....

原帖由 hugub 於 11-4-7 18:01 發表
我囝上次P.5考試
中文 - B , 英文 - B , 數學 - A , 常識 - A , 平均分 - B grade , 名次 79/160 , 老師話 band 3

今次呈分試
中文 - A , 英文 - B , 數學 - A , 常識 - A , 平均分 - A grade , 未派名次

我地  ...

hugub

請問您阿仔邊間小學 ?
79/160 也是 b3 , 老師會吾會講得保守d牙 . 我覺得起碼都 b 2 啦 .

嗚嗚....咁都叫band 3. 咁我家公主咪....

原帖由 phoebepanpan 於 11-4-7 21:04 發表
79/160 都係BAND 3, 咁我個仔....

我囝上次P.5考試

今次呈分試

我地  ...

咁你學校考第幾係BAND 1???  咁計發是否好少BAND1生??

黃巴士

我仔都係龍仔,佢都係觀塘區
原帖由 winglongyan 於 11-4-6 14:18 發表
我個仔都係千禧年,但唔係龍仔,佢係兔patpat.佢係官塘區,有無同區樓主可交流?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

原帖由 黃巴士 於 11-4-7 22:24 發表

咁你學校考第幾係BAND 1???  咁計發是否好少BAND1生??

黃巴士

老師話考 35名內先係 band 1

原帖由 Carmen2004121 於 11-4-7 21:11 發表

hugub

請問您阿仔邊間小學 ?
79/160 也是 b3 , 老師會吾會講得保守d牙 . 我覺得起碼都 b 2 啦 .

黄埔宣道小學

我囝上次P.5考試

今次呈分試

我地  ...

成績幾好都只係BAND 3,真係幾大壓力。但咁快就呈分試,我地六月先考。大家都要努力D!

原帖由 kswiss 於 11-4-8 09:59 發表
Band 1 - 3分1都冇, 160/3, 53人, 正常講, 你仔仔應該Band2. 不過, 唔明你學校點計出來, 唔通師兄師姐成績麻麻?!

http://www.apsw.edu.hk/school_manage/teach/doc/0910_result.swf

呢條link係學校往年派位資料 , 都有 7X 人派英中 , 未計直資

可能老師講得保守d , 等我地勤力d追

我仔中文差左好多,測驗不合格,英,數中等,有咩學校收!

原帖由 phoebepanpan 於 11-4-8 10:22 發表
我仔中文差左好多,測驗不合格,英,數中等,有咩學校收!

Phoebe,

Will you consider 鄭x之 ?

鄭?之好咩?以前超差

原帖由 hugub 於 11-4-8 10:14 發表

http://www.apsw.edu.hk/school_manage/teach/doc/0910_result.swf

呢條link係學校往年派位資料 , 都有 7X 人派英中 , 未計直資

可能老師講得保守d , 等我地勤力d追

7X人派英中, 連1/3BAND1生都沒有, 是否要問清楚老師個BANDING呢??

黃巴士

原帖由 phoebepanpan 於 11-4-8 10:51 發表
鄭?之好咩?以前超差

I knew Band 2 students also select it.

Icic. 但去果度返學好似間涉左

醒目開學勳章

妳小朋友成績ok嗎?我個仔,佢係snoopy個好兄弟.

原帖由 homingm 於 11-4-7 22:56 發表
我仔都係龍仔,佢都係觀塘區

Phoebepanpan, 你個仔依家係周sir 到補習嗎 ? 前2日接個仔時見到佢, 高大俊俏左好多呀..
阿媽
‹ 上一主題|下一主題