用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 結果?
樓主: iloveu3939
go

LH 結果? [複製鏈接]

見到收左既小朋友都係大仔, 我個女0905中女,希望有機啦....我要7點先返到屋企開信箱~ 好心急呢, 祝自己同阿女好運啦!  

我明白後備生都有機會入到, 但學之園的後備生, 太廣泛啦. 我講hl分校呀, 今次有成700位小朋友interview, 但只收得3班, 第85位高分(interview)的小朋友, 又係叫後備生. 第700位高分的小朋友又叫後備生. 根本就唔知自己係第幾位. 因為有一d學校, 第85位高分的小朋友就叫後備生, 第200位高分的小朋友就係收reject letter. 等d家長有心理準備自己係邊種.

不過都好多謝你的安慰.

原帖由 Freesia_cat 於 11-4-1 16:23 發表
講清楚少少:

以下講的只是凱帆分校呢兩年的情況,但每年究竟英普及英粵班點分配每年都會重檢,因此有可能不同。

另外,之前有媽媽提出如果在waiting list是否就代表無行,其實唔一定,因為我都識人是後備生最後有位入左學之 ...

hoho_ruby,
我個係09大囡呀, 我填LP(am)>LP(pm)>HL(am)添...

我地做同學啦~!

lydi希望你有好消息.
仲有spn要等呀!!! 希望都係好消息~!

醒目開學勳章

原帖由 littlejimjim 於 11-4-1 17:31 發表
我明白後備生都有機會入到, 但學之園的後備生, 太廣泛啦. 我講hl分校呀, 今次有成700位小朋友interview, 但只收得3班, 第85位高分(interview)的小朋友, 又係叫後備生. 第700位高分的小朋友又叫後備生. 根本就唔知自 ...

我同意你所講後備生太廣泛, 剛剛打電話去問後備生會唔會有排位分, 答覆係未有住, 如果到7月份左右未有人報名, 校長先會再從後備生中篩選,

我有個疑問係點解要隔左咁耐先再篩選?   點解唔係一早篩選定, 等部份人一唔做註冊就已經知道有剩餘位?  等家長們都可以有定心理準備麻......

原帖由 榛子果仁 於 11-4-1 17:40 發表

其實我都有報SPN,時常看你們的POST,但我好少出聲。

希望大家都會再有好消息啦!!

想問大家面試果日填問卷選分校及上下午班時係咪只可填最多3個,有冇家長填多過三個而學校offer的不是頭三個的選擇?

原帖由 b_mami 於 11-4-1 17:52 發表
想問大家面試果日填問卷選分校及上下午班時係咪只可填最多3個,有冇家長填多過三個而學校offer的不是頭三個的選擇?

我只填左"1"係LP-AM, e+好緊張...

原帖由 brrbaby2007 於 11-4-1 16:20 發表

AM班因為得一班英普,如果想讀AM英普到PN下學期便要抽簽,而如果你PN係PM,則K1一定有PM英普讀。

e....照你咁講, PN讀PM CLASS咪好D LOR?

我個仔0903, LV PM CLASS

原帖由 hoho_ruby 於 11-4-1 16:04 發表
問左 LH-LP分校, 今年收4班 N, AM/PM 各兩班

因為今年未有k3, 所以可以開咁多班, 今年我地都有5班pn

原帖由 gracedolly 於 11-4-1 16:10 發表

LH傾向收大,我囡0910,交表時老師說表照可以交,但應該in都無得in.

好羨慕大家。

如果你個b係大一年就好唔同啦, 因為lp上年係新校, 所以都收左好多細b, 我個囡係0810都讀緊pn

原帖由 榛子果仁 於 11-4-1 17:40 發表

打番去阿姐姐講來講去都講唔出封信係講咩.

不過佢話有3頁紙喎... 所以都係要等我返到去先能夠確實, 費時空歡喜一場...

等我呀........

哎呀! 個個都叫waiting? 咁waiting 機會咪好細好細好細?  

原帖由 maggiecch 於 11-4-1 18:10 發表

e....照你咁講, PN讀PM CLASS咪好D LOR?

來年唔知係咪o甘安排,但按今年情况PN pm班的確一定有K1 pm英普讀。其實pm同am都是同一老位老師,有些人專登揀下午班小朋友可夜d訓同爸爸多d時間相處。
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 lydi 於 11-4-1 18:35 發表

打番去阿姐姐講來講去都講唔出封信係講咩.

不過佢話有3頁紙喎... 所以都係要等我返到去先能夠確實, 費時空歡喜一場...

等我呀........

3頁係收左.....WAITING LIST得一頁........恭喜!

0903仔, LH(LP) pm offer.
但係pm真係搞唔掂..唔知轉唔轉到am..轉唔到可能唔讀..
‹ 上一主題|下一主題