用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 WFK offer letter.....
go

WFK offer letter..... [複製鏈接]

請問有冇媽咪收唔到第一批offer letter...而現階段收到取錄通知信 (所為的第二階段).....請報料...謝謝!
   0    0    0    0

sorry....快手打錯咗should be ""WKF"先啱....

I want to know too!  I check my mail box everyday but no letter arrival.

me too

原帖由 pho2009 於 10-10-20 11:05 發表
I want to know too!  I check my mail box everyday but no letter arrival.

pho 2009,

me too.  I just called WKF School with a reply that you may call to school if you don't rec'd any letter at the end of October.  I'm afraid I need to wait until the end of this month.  so nervous and helpless.

I called the school before and they said the letter will be delivery until end of November....... One more month to wait............I will become a crazy women

我已經覺得冇望

算吧 !!!!!!

我都忍唔住arm arm打去再問清楚, 因為佢地實在太唔清淅, 我以前打去又10月中會出晒信, 而家又聽到你地問... 一時又10尾, 一時又11月尾

佢arm arm既答覆話由於人數太多, 佢地要分批出信, 我話我知已經有小朋友有offer, 咁我地未收到信的仲會唔會有offer, 佢話有, 但唔sure係咪一定會有, 我再問, 係咪要等d唔去reg淨番幾多, 先知我地有冇offer, 佢話唔係咁計wor... 佢話, 總之人數太多, 佢地要分批出信, 分批reg..... 唉, 佢既答覆好難令我信服(但都可以理解)... 我始終都覺得佢地係睇下仲有冇位淨....

最後佢都係話總之10底會再出信, 到時都係一批批出, 算la, 除左等, 都冇野可以做

校方都係保護自己又保護大家. 因為未到開學, 都真係仲會有人放返D位出來.

咁憂才無此情況woo.... 得就得,5得咪算law

其實我頭先都想講, 其他學校都幾千人報名咪一樣可以一次過出信, 仲可以講明幾月幾日出tim.... 唉.... 算la... 無計...

依間學校太protect 自己, 怕一次過出晒, 好多人唔接受個offer, 就要一個個打電話去問人register or not, 行政就亂同辛苦. 因為佢地都知道自己唔係一間主流o既dss.
依個係我個人意見, 不喜勿插.

是的, 基本上各有各arm, 學校protect自己是對的, 家長們心急亦是對的... 只係我地當局者迷吧....

yee愚人, 你小朋友都有考lee間? 你有冇offer?

回覆 1# 2boysmami 的文章

無呀! 只係依一間最近我屋企, 但唔係我心水.
我安慰我自己, 覺得佢地係揀一d 活潑d o既小朋友, 我小朋友唔係佢地杯茶. 無緣份
如果入依一間, 最開心係老人家, 唔係我囉. 因為夠近.  

回覆 13# 愚人 的文章

HAHA... 明白明白, 不過有個怪現象, 有D家長好興揀D唔近屋企既學校, 好似隔離飯香咁, 我唔係講你, 只係因為同學仔媽咪都係咁講, 佢地都笑自己係咁... HAHA...

回覆 1# 2boysmami 的文章

有時無2全其美, 又想比小朋友住大d, 空氣好d, 健康d, 但o岩佢地o既學校又唔係個區, 盡力而為啦.

BTW, WKF 都係一間好o既學校, 學生都好有禮貌, 環境好好, 小朋友讀得都好開心o既.

請問有冇媽咪好似我咁只係考咗呢一間學校....而家重係到等消息﹖﹖

x 2 ...

我已無記掛在心,但有件事未完咁羅!!

原帖由 Nelly@Huang 於 10-10-20 15:02 發表
我已經覺得冇望

算吧 !!!!!!

咦! 同我睇法100%一樣喎!
非首選+貪佢就近+大機會收活潑B+嫲嫲開心! = WKF

原帖由 愚人 於 10-10-20 16:35 發表
無呀! 只係依一間最近我屋企, 但唔係我心水.
我安慰我自己, 覺得佢地係揀一d 活潑d o既小朋友, 我小朋友唔係佢地杯茶. 無緣份
如果入依一間, 最開心係老人家, 唔係我囉. 因為夠近.   ...

I got the offer letter today. The letter says we have to  fax reply by today!!! Register before next Monday 25/10.
I'm more than happy to get the offer.
Good luck to you still waiting!

Congratulation! I am still waiting the result and really hope my kid would get offer.
‹ 上一主題|下一主題