用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: bananalemon
go

有無 year 7 ?? [複製鏈接]

Hi LWLM0804,

Year 7 未有消息幾時開講座。
你不如打個電話去問 TEL 82082092
並去學校取一份學校簡介先。
By the way,我個"小朋友"現在讀緊Year 7的。

原帖由 poiuypoi 於 10-10-22 15:07 發表
Hi LWLM0804,

Year 7 未有消息幾時開講座。
你不如打個電話去問 TEL 82082092
並去學校取一份學校簡介先。
By the way,我個"小朋友"現在讀緊Year 7的。

想問面試會問 d 咩架? 家長都要唔要見埋呢?

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

原帖由 WW 於 10-10-23 10:35 發表

想問面試會問 d 咩架? 家長都要唔要見埋呢?

每個老師見小朋友問既問題都唔同, 家長亦一樣, 所以話比你聽都無用, 平常心去考啦, 唔好咁大壓力!

Year 7 幾時開講座, 你不如打個電話去問 TEL 82082092 並去學校取一份學校簡介先, 我地家長都未必清楚, 直接問學校仲清楚過問我地啦!

YR7要自己買 MAC-BOOK的, 而且要跟校方訂因有些PROGRAM街機是沒有的, 另外 YR1遲下可能會用 IPAD上課的, 有意盒期內買 IPAD的家長請先問問校方會否與方間的版本不同先好, 請大家注意 !!

原帖由 petpet1117 於 10-9-30 23:17 發表
據我所知應該唔洗學生自己買mac book, 係學校提供比學生上堂時用.

我係year 1家長, 我個仔同我講話上堂老師曾經教過佢地用mac book, 每人一部上堂用.

補充多句, YR1 每人一部MAC-BOOK上堂會不會是電腦堂?

原帖由 softhard 於 10-10-23 23:36 發表
YR7要自己買 MAC-BOOK的, 而且要跟校方訂因有些PROGRAM街機是沒有的, 另外 YR1遲下可能會用 IPAD上課的, 有意盒期內買 IPAD的家長請先問問校方會否與方間的版本不同先好, 請大家注意 !!

...

未計MAC-BOOK呱...

原帖由 yinghui 於 10-10-1 14:21 發表
我是y7家長 小兒開學只用了八千多元 已包括了9月份學費

原帖由 softhard 於 10-10-23 23:36 發表

...

小學部用i-pad ? 冇通知喎.

另外 YR1遲下"可能"會用 IPAD上課的 <<<<< 當然未通知啦, 通知得就不是"可能"了...

原帖由 小豆媽 於 10-10-24 00:39 發表

小學部用i-pad ? 冇通知喎.

YR7的講座好似十一月就開始有啦~~~~有興趣人仕可留意校方的有關公佈

醒目開學勳章

我頭先打去學校問, 佢地話18/11 晚上有year 7 座談會, 請大家留意

講座最快係11月18日~~地點都係宏信書院~~~之後好似還有兩次講座丫~~有消息再通知大家吧~!

醒目開學勳章

請問有冇YEAR 7 交左表呀?
仔仔成績唔叻, 又冇特別技能, 唔知機會有多少.. , 又唔想報傳統中學, 佢話讀得好辛苦

交FORM試下啦
有些事不試是永遠不會知道結果的!
加油丫!

原帖由 LWLM0804 於 10-11-22 16:11 發表
仔仔成績唔叻, 又冇特別技能, 唔知機會有多少.. , 又唔想報傳統中學, 佢話讀得好辛苦

交form = 有機會.
唔交form = 都唔知你想點.

原帖由 LWLM0804 於 10-11-22 16:11 發表

醒目開學勳章

原帖由 softhard 於 10-11-25 20:51 發表
交form = 有機會.
唔交form = 都唔知你想點.

明白, 其實我一早已寄左form 呢! 好希望可以成為你們一份子,所以日日我都會上來睇吓你們的交流..

醒目開學勳章

今年 year 7 唔知多唔多人已遞左form 呢!
雖然2月先 interview, 唔知 學校 對過往成績和面試的表現, 哪一方著重些?

醒目開學勳章

請問有冇人知今年YEAR 7 共收到幾多入學申請呢?

醒目開學勳章

點解近來咁靜呀? 冇人上來....

year 7 的朋友, 宏信 / 李兆基 / 聖瑪加利, 你們會該如何選擇

收到 interview 信喇, 睇完面試詳情, 好似都好多野要準備咁喎.  請問有冇今年 Year 7 o既家長俾 D 面試時要注意o既地方.  依家我都有 D 緊張, 希望我女可以順利過關成為宏信o既一份子啦.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai
‹ 上一主題|下一主題