用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 蘇浙小學校 係唔係入左國際部便係跟國際學校路徑走? ...
go

係唔係入左國際部便係跟國際學校路徑走? [複製鏈接]

大家好? 我個仔岩岩俾 取錄左入 蘇浙 K1 國際部。
想問下大家。 讀左國際部後。因為課程關係。 讀小學或者中學係唔係已經需要搵國際學校?

讀左國際部後  弟日報返本地小校? 有冇問題?
或者。。繼續讀   蘇浙小學國際部。 報唔報得返本地中學。

或者我係唔係諗得太早 :-)

謝謝大家。

0    0    0    0

原帖由 fatchai8 於 10-9-9 17:34 發表
大家好? 我個仔岩岩俾 取錄左入 蘇浙 K1 國際部。
想問下大家。 讀左國際部後。因為課程關係。 讀小學或者中學係唔係已經需要搵國際學校?

讀左國際部後  弟日報返本地小校? 有冇問題?
或者。。繼續讀   蘇浙小學 ...

我都想知,我都報咗KCIS (2011),但未知收唔收。 你小朋友以前有無讀Nursery? 最終有無係9月返KCIS呀? 

無讀Nursery。 九月第二星期先通知有位

我仔仔讀緊n班,申請左出年國際班k1,雖然唔知收唔收,但都好煩!因為我想佢學好普通話&英文,我至報國際班,其實我想佢小學時讀返local嘅!(因為而家d小学都係用英文&普通話教)但國際班得k1,k2兩年,無k3,但到k3時得5歲,又未可以報local小學,咁果年點算呢?可唔可以讀返local k3?本來我想上午讀local,下午讀國際班,但而家放棄左la!因為問過校務處話而家無左比小朋友瞓覺同食飯嘅地方la,咁無理由咁細個返全日無得瞓,太辛苦la!咁你地有乜意見呀!
‹ 上一主題|下一主題