用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血會伍季明紀念學校 讀邊間幼稚園入伍季明學校大D!!!!!謝謝.... ...
go

讀邊間幼稚園入伍季明學校大D!!!!!謝謝.... [複製鏈接]

囡囡03/08出世,今年要報幼稚園,
想問問各媽媽,讀邊間幼稚園入
伍季明學校大D??????
今年9月讀N1係麗城安得兒,K1轉幼稚園好唔好???幼稚園想報浸信會~~聽講好好喎.....還是繼續讀好!!!!!邊間機會大D?????謝謝各MAMA~~~
   0    0    0    0

聽講綠陽幼稚園會可以....但其實邊間幼稚園都好,幫助都唔係咁大,因為伍季明唔係直資小學,係小一選校時,第一輪會計分,首名子女有五分,同宗教都有分,如果你選好伍季明,最好而家同小朋友浸洗先...

THX.....伍季明係基督教????
唉....其實我住係荃灣唔係好耐!!!!都唔知邊D學校好!!!!!真係失禮晒!!!!
其實計分係咪仲有好多因素......要幾多分先可以入到????我都唔想因為讀書,
而先去信宗教....咁好似唔係咁好!!!!!
你再比d意見我啦~~~thx~~~^.^

伍季明係天主教

幼稚園選擇...綠陽, 浸信會, 聖母, 都有D機會.....

原帖由 tobypang 於 10-7-14 02:45 發表
THX.....伍季明係基督教????
唉....其實我住係荃灣唔係好耐!!!!都唔知邊D學校好!!!!!真係失禮晒!!!!
其實計分係咪仲有好多因素......要幾多分先可以入到????我都唔想因為讀書,
而先去信宗教....咁好似唔係咁好!!!!!
...

THZ................... ,
好有用既料~~~~
‹ 上一主題|下一主題