用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2010-2011年度的下午班NCC同學仔
樓主: chinglong123
go

2010-2011年度的下午班NCC同學仔 [複製鏈接]

不過我剛才先發覺, 功課套的手冊不是囡囡..

醒目開學勳章

Jezz
不過其實我有少少擔心d老師是否真的很care 小朋友, 告訴你一件事,在適應期的第二天,在吃茶點的時候, 老師並沒有給水我的女兒,而女兒因想加"tim"粥粥,足足舉了手三分鐘有多(沒有半點失實) ,最後在其他的家長通知老師下,老師才為女兒"tim"粥,唉!
我真的不想再發生同樣事件,三分鐘,不是三十秒,14個都看不掂, 28個齊晒你話會怎樣呢?

SCV
嘜唔係30個咩??應該唔會有位剩架..
我又唔太擔心喎....相信各位老師都好有經驗....
食野方面....我個女太肥喇...食小D好D 下次等我囡囡讓比你囡囡食..姨姨唔好擔心... (真係唔好擔心啦...可能你囡囡太斯文, 你教佢舉手之餘, 要叫埋朱老師朱老師....<不過唔好咁太聲喎!!>)
原帖由 SCV 於 10-9-5 17:51 發表
Jezz
不過其實我有少少擔心d老師是否真的很care 小朋友, 告訴你一件事,在適應期的第二天,在吃茶點的時候, 老師並沒有給水我的女兒,而女兒因想加"tim"粥粥,足足舉了手三分鐘有多(沒有半點失實) ,最後在其他的家長通知老 ...

我諗正常返學後 (即冇家長係班房), 情況會冇咁混亂架啦  

朱老師果日話我地班 (GROUP A) 比較靜 (我囡囡係例外... 老師話佢好多/太多野講), 所以小朋友要學習表達自己啦.

原帖由 SCV 於 10-9-5 17:51 發表
Jezz
不過其實我有少少擔心d老師是否真的很care 小朋友, 告訴你一件事,在適應期的第二天,在吃茶點的時候, 老師並沒有給水我的女兒,而女兒因想加"tim"粥粥,足足舉了手三分鐘有多(沒有半點失實) ,最後在其他的家長通知老 ...

HAHA 我囡囡都係肥妹仔喎, 第一日番學就問攞多D茶點.

原帖由 jezzyuen 於 10-9-5 22:04 發表
SCV
嘜唔係30個咩??應該唔會有位剩架..
我又唔太擔心喎....相信各位老師都好有經驗....
食野方面....我個女太肥喇...食小D好D 下次等我囡囡讓比你囡囡食..姨姨唔好擔心... (真係唔好擔心啦...可能你 ...

Hi

For tomorrow , child should bring 主題書back to school...would anyone confirm it's book 1 (go to school ) or others???

thx

原帖由 MoJoJoJo 於 10-9-5 22:46 發表
HAHA 我囡囡都係肥妹仔喎, 第一日番學就問攞多D茶點.

其實校曆表度印埋書名出黎架!好清楚,呢個月係「上學了」!
原帖由 melaniec 於 10-9-12 22:10 發表
Hi

For tomorrow , child should bring 主題書back to school...would anyone confirm it's book 1 (go to school ) or others???

thx

係咪D書老師收起哂??我個女無帶返嚟既....

係呀, 亞囡話老師收左

原帖由 jezzyuen 於 10-9-15 17:14 發表
係咪D書老師收起哂??我個女無帶返嚟既....

大家有無上過校聯網呀?! 我上過, 但仲未有相睇既?
‹ 上一主題|下一主題