用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 宏信 Year 7 學費
樓主: YM
go

宏信 Year 7 學費 [複製鏈接]

今日去完year 7 家長會,好似有D貨不對版,問左D問題.有D答未定,有D係完全冇題過.點解又叫家長寫左問題又唔答?????(心底說話, 不喜勿插)

原帖由 Maltose 於 10-7-17 14:45 發表
今日去完year 7 家長會,好似有D貨不對版,問左D問題.有D答未定,有D係完全冇題過.點解又叫家長寫左問題又唔答?????(心底說話, 不喜勿插)

係啦....有D失望, 其實同之前聽既野差唔多, 書單又無, 校服樣版又無.......百無, 都唔知做乜????????? 坐左2個鐘...呢次家長會等到頸都長......結果又係

原帖由 violin-cello 於 10-7-16 23:18 發表

其實唔可以用學費黎睇, 應以小朋友返學路程決定, 如果每天要一大清早坐車出九龍返一日學, 我真係好唔捨得佢咁辛苦! 我小朋友當初也考入拔萃, 我滿心歡喜到幾天也睡不到, 但經家人勸阻及解釋辛苦之處...最後放棄了! ...

贊成violin-cello所講的

Sherryko9 你唔好因為呢D事唔開心啦, 你依家都升左呢做貴族, 唔再係平民

不過失左預算,要買部macbook+支援+保險+版權($15,000)真係頭都痛,加下加下$20,000都唔知開唔開到學呀????

MACBOOK唔係唔洗交住咩? 只係暫時TECHNOLOGY FEE之嘛,MACBOOK又話十一月先再傾?!

都係差多2個月....一樣要比, 加埋加埋要$15000, 單買Macbook pro 都係$8000

書單又未有, 買書又未知幾
仲有校服, 校車, Lunch........都係 .....唔知仲有無呢

睇黎新校都係很多野未ready???:(

唔知有無家長會為仔女考慮轉校,同想問下有人係攞LEA

Re:

I have take the LEA, but I haven't plan to change to another school, because my son's and I also like the teacching method of the school.

原帖由 Maltose 於 10-7-18 12:31 發表
唔知有無家長會為仔女考慮轉校,同想問下有人係攞LEA

想問下...乜野係LEA

LEA is 公務員子女本地教育津貼

原帖由 yinghui 於 10-7-18 23:28 發表
LEA is 公務員子女本地教育津貼

THANKS

係公務員就好啦............
‹ 上一主題|下一主題