用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 有無人去了6月26日的面試?
go

有無人去了6月26日的面試? [複製鏈接]

可以分享一下經驗嗎?甚麼形式和問題?
   1    0    0    0

我們去了,好多人呀.
10個小朋友一組考50分鐘至1個鐘.
家長在1/F等湊仔,不準入去的.
會玩集體遊戲的.同埋畫畫.
唔知幾時有結果呢?
你幾時考?
原帖由 yuengooluk 於 10-6-27 01:23 發表
可以分享一下經驗嗎?甚麼形式和問題?

請問大家收到7月3日的面試信未?

我們7月3日, 不過仍未收到信.

50分鐘至1個鐘都幾長.

原帖由 choifung618 於 10-6-28 18:27 發表
我們去了,好多人呀.
10個小朋友一組考50分鐘至1個鐘.
家長在1/F等湊仔,不準入去的.
會玩集體遊戲的.同埋畫畫.
唔知幾時有結果呢?
你幾時考?

7月3日的interview大部分應該今天會收到

6/26 有去面試, 一班小朋友入去玩~

根據我個小朋友話....
- 玩擲豆袋
- 做 paper (佢話做左 3 or 4 張), 其中有迷宮, 揀大小蘋果
- 畫畫

佢只係講左咁多比我知 jar~

請問呢次interview應該著咩衫? 因為聽講只係同小朋友玩遊戲, 是否可著casual wear?已in嘅家長講可否提供吓? Thanks.

我果日只係比個女著普通T恤,牛仔衭及波鞋(企理自然就ok架La)。因為佢地只係得個冧把,d老師唔會同你分呢個果個,我個女見完話玩得好開心,唔想走........我唸佢係課室一定玩到老豆姓乜都唔知,老師比佢d分就.....
仲有真係好多人,我見4點半,已經4點去到,排吓隊報到,再排吓隊都要4點35分至入到課室。
記得帶支水比小朋友到時飲。

請問是否只是 In 小朋友,家長只是等湊仔呀?
臨走前是否每個家長都只是知道 "等通知" ?有沒有說幾時會有消息?
謝謝!

原帖由 mickychow 於 10-7-2 09:57 發表
請問是否只是 In 小朋友,家長只是等湊仔呀?
臨走前是否每個家長都只是知道 "等通知" ?有沒有說幾時會有消息?
謝謝!

無錯,只係見小朋友,家長係1/F等佢地出嚟,途中我地可以出去行吓,坐係家長等侯區或坐係一間房入面睇吓d學生係學校生活嘅片段。
我果日只係話遲d會有信通知,但無講幾時喎!

原帖由 eeceec 於 10-6-30 15:24 發表
請問呢次interview應該著咩衫? 因為聽講只係同小朋友玩遊戲, 是否可著casual wear?已in嘅家長講可否提供吓? Thanks.

我比個女著左條舒服既西褲, tee, 平底鞋~
我估最緊要舒服啦, 因為要玩咁耐~

原帖由 大宮松鼠 於 10-7-2 13:15 發表

無錯,只係見小朋友,家長係1/F等佢地出嚟,途中我地可以出去行吓,坐係家長等侯區或坐係一間房入面睇吓d學生係學校生活嘅片段。
我果日只係話遲d會有信通知,但無講幾時喎!
...

多謝分享!
我仔仔明天就去面試。
‹ 上一主題|下一主題