用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

幾時有Result [複製鏈接]

請問各位過來人, 1st interview 後大概過幾耐 通知 2nd interview. Thanks!
   0    0    0    0

我仔仔果年要9月中先開始2ND IN

我囡囡係舊年九月中去第一輪面試,十月初去第二輪面試,即係見校長,見完校長,即刻知道收定係waiting...

不過,真道係因應第一輪小朋友表現計分,最高分最快有第二輪面試,有d可能要等一兩個,甚至半年或第二年六七月先收到電話見校長...

原帖由 rubyhappy2 於 10-5-6 19:25 發表
我仔仔果年要9月中先開始2ND IN
我家有三寶

原帖由 fostermak 於 10-5-7 14:16 發表
我囡囡係舊年九月中去第一輪面試,十月初去第二輪面試,即係見校長,見完校長,即刻知道收定係waiting...

不過,真道係因應第一輪小朋友表現計分,最高分最快有第二輪面試,有d可能要等一兩個,甚至半年或第二年六七月先收 ...

聽你咁講咪個個小朋友唔係取錄生就會係後備生?唔會話第一輪已經話唔收?對嗎?

mickychow:
以我地舊年去考o既小朋友,好似冇聽過話第一輪已經唔收,
但有d真係會好快收到電話second in,有d係好多個月之後...

原帖由 mickychow 於 10-6-14 16:27 發表

聽你咁講咪個個小朋友唔係取錄生就會係後備生?唔會話第一輪已經話唔收?對嗎?
我家有三寶

原帖由 fostermak 於 10-6-17 13:48 發表
mickychow:
但有d真係會好快收到電話second in,有d係好多個月之後...

唔該晒!你囡囡咁有無喺真道讀呀?

本來響十一月真道收左囡囡後,我地就諗住一心一意入真道,不過囡囡響咁多間小學面試中,佢最鍾意同最念念不忘係優才,但優才一直將佢列入候補,結果上星期優才叫佢seocond in並即時要決定係咪讀,我地響面試前後都掙扎左一段時間,兩間都係好學校,各有各好,我地問左兩間學校d家長意見同學校情況,最尾決定去優才...

原帖由 mickychow 於 10-6-18 09:22 發表

唔該晒!你囡囡咁有無喺真道讀呀?
我家有三寶

我女去年九月面試,我岩岩先收到電話2nd in^^

Will the school tell you the result immediately after the 2nd in with school principal ? Or have to wait letter for result instead ?

原帖由 馬騮仔 於 10-6-21 14:57 發表

原帖由 馬騮仔 於 10-6-21 14:57 發表

中間完全沒有任何書信通知?

去年1st in 後係完全無消息gar, 但上網知道有人開始call 2nd in, 我地直到今年5月中收到一封問家長會唔會繼續 waiting gar , 如果繼續waiting 就簽返返去繼續等, 係等gar過程係唔會知等幾耐或者等唔等到, 因為佢地係跟1st in 成績排, 我地就等到6月尾收到2nd in call 最後ok 左啦, 如果再有人放棄就繼續call ....

原帖由 wkceci 於 10-7-5 09:54 發表

中間完全沒有任何書信通知?
09/06/04   3.35kg, 25/06/04   4kg, 30/07/04   5.2kg, 01/09/04   6.3kg, 02/10/04   6.9kg, 29/11/04   8.2kg, 28/12/04   9kg, 31/1/05     9.9kg, 13/6/05    10kg

KMY, Thank you for your explanation, so detail.

But I will call Logos next week to confirm their procedure this year.

原帖由 fostermak 於 10-6-17 13:48 發表
mickychow:
mickychow : 我想問吓, 好快是多久? 是否1星期 - 2 星期內? 因為我們月底去旅行, 怕MISS 咗. 謝謝

請問Group Interview 是否 = 1st interview, 如果不是, 咁小朋友要1st IN 獨自見老師, 跟住2nd IN 先自見校長???

原帖由 wkceci 於 10-7-6 12:11 發表
mickychow : 我想問吓, 好快是多久? 是否1星期 - 2 星期內? 因為我們月底去旅行, 怕MISS 咗. 謝謝

原帖由 Joyfulkid 於 10-7-6 13:11 發表
請問Group Interview 是否 = 1st interview, 如果不是, 咁小朋友要1st IN 獨自見老師, 跟住2nd IN 先自見校長???

Yes, Group Interview = 1st Interview and 2nd Interview for Parents with child to meet Principal Yau
‹ 上一主題|下一主題