用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教 如何選擇 聖士提反書院, St. Paul College 和 港華 ...
go

請教 如何選擇 聖士提反書院, St. Paul College 和 港華 [複製鏈接]

請教 :

依家聖士提反書院話收,但St Paul College又未收到信,而剛剛上星期六去咗港華面試,請問各位家長聖士提反書院讀唔讀得過呢?好煩惱!!

可否給些意見, 感謝萬分 !
   0    0    0    0

如果是我的話就等埋st paul先選,st paul & st stephen 也是我的心水學校,不過要交學費囉,好重負擔喔!

原帖由 Maisie 於 10-3-25 22:29 發表
請教 :

依家聖士提反書院話收,但St Paul College又未收到信,而剛剛上星期六去咗港華面試http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=159&cb=11224492&n=a136fd32,請問各位家長聖士提反書院 ...

請問最後如何決擇﹖

請教 :

依家聖士提反書院話收,但St Paul College又未收到信,而剛剛上星期六去咗港華面試請問各位家長聖士提反書院 ...

請問幾時收到聖士提反書院信架?我仲未收到..要幾時註冊?好擔心吾得..

請教 :

依家聖士提反書院話收,但St Paul College又未收到信,而剛剛上星期六去咗港華面試http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=159&cb=11224492&n=a136fd32,請問各位家長聖士提反書院 ...

你的煩腦和我舊年的情況一模一樣,我囝囝現在讀緊St.Paul's College.

請教 :

請問HinCirlce,係咪覺得SPC更勝一籌呢﹖

原帖由 guoguosailo 於 11-3-21 14:18 發表

My son now study in St Paul Coll - F1, I think this school is quite good la.

原帖由 guoguosailo 於 11-3-21 14:18 發表

If you really want to know about this school, you can call me

Is location a factor you have to consider?  SSC is at Stanley - quite remote even for those who live on HK island.  My daugher is a boarder, which means she has to look after herself now.

請教 :

其實每間學校都有佢嘅優點,重有叻和唔叻嘅同學,最緊要係適合自己個小朋友!SSC 1st round 已收咗我個囝囝,但我冇去到註冊(有些少原因係男女校),因為我想等 SPC ,點知 SPC 冇消息,為有等派位,點知又派唔到港華,最後要返轉頭扣     SPC。其實我一早已心儀 SPC ,耐何囝囝可能面試太弱,引致    1st round 唔收佢。

‹ 上一主題|下一主題