用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 下學期旅行
go

下學期旅行 [複製鏈接]

有無家長知道下學期旅行的日期?
   0    0    0    0

根據我上星期六,番去做親子日,同學校既老師閒談中,聽說下學校沒有學校旅行。我聽日送女兒番學,係門口同校長或其他主任confirm下先。

原帖由 kuo1125 於 10-3-21 13:48 發表
有無家長知道下學期旅行的日期?

謝謝.  遊戲日那天小朋友玩得很開心, 雖然有啲疲倦, 但看見小朋友開心, 我都開心. 謝謝学校安排, 校長老師校工及家長义工的付出

原帖由 hcshiu 於 10-3-21 23:15 發表
根據我上星期六,番去做親子日,同學校既老師閒談中,聽說下學校沒有學校旅行。我聽日送女兒番學,係門口同校長或其他主任confirm下先。

昨日係門口同老師查詢下學期旅行事宜,答覆係到現時為止,個決定係下學期係無學校旅行。

原帖由 hcshiu 於 10-3-21 23:15 發表

我都覺得好好,好過家長觀課,因為觀課只可以係自己班房,好靜態咁睇老師示範,但係遊戲日就可以到處去,同其他家長老師溝通,又可以睇下其他課室係點既,小朋友又玩得開心。

原帖由 kuo1125 於 10-3-22 22:03 發表
謝謝.  遊戲日那天小朋友玩得很開心, 雖然有啲疲倦, 但看見小朋友開心, 我都開心. 謝謝学校安排, 校長老師校工及家長义工的付出

原帖由 hcshiu 於 10-3-23 01:04 發表
我都覺得好好,好過家長觀課,因為觀課只可以係自己班房,好靜態咁睇老師示範,但係遊戲日就可以到處去,同其他家長老師溝通,又可以睇下其他課室係點既,小朋友又玩得開心。

...

但我較喜歡觀課日, 可以欣賞/分享囡囡在主題活動週所做的手工和她們全班一起努力的成果, 還可以和小朋友一起做親子手工, 我個人不覺得有參觀其他班別的需要.

每學期的旅行也是我所期待的, 除了可和老師/同學們多接觸外, 也可看看誰和囡囡最好朋友, 她們怎樣相處...

總之, 今次的家長活動日, 祇覺有點像開放日, 一個比較趕的參觀開放日... 

I also found that on the school calander, there is no school picnic. A bit disappointed cos my son is going to be graduated. 

我都有些失望,就快畢業,我都好想個女可以同成班同學一齊去旅行,但無辦法。如果大家都有心,可以試下個別班有興趣既家長約埋一齊去旅行。

原帖由 Joshua_BB 於 10-5-13 19:06 發表
I also found that on the school calander, there is no school picnic. A bit disappointed cos my son is going to be graduated. 
‹ 上一主題|下一主題