用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
樓主: 得巴
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

各位pm既媽媽,你地去完旅行有無散哂呀? 我阿仔智軒可能玩到癲得滯,第二朝都病左,大傷風。今日都幫佢請左假休息。

有無家長都有番3月6號既義工?個日人出人海到呢,做咁多次都無今次咁辛苦,瞓左兩日都未回哂氣。見個日有去in既家長喪鬧個日既安排,個心都真係有d唔舒服。我地有小朋友係度讀緊,當然對佢地既師資、課程滿意。不過個日真係要d黎interview既小朋友同家長等好耐,佢地不滿同投訴都可以理解。不過見佢地因當日既安排就抹煞哂老師平日既努力同學校一直建立的校譽,真係覺得有d可惜。

Hi, I am NICP Etta's mami~~

During the interview day, there were really too many kids and parents staying in the indoor hall, and the waiting time is long.

But I really apprectiated all the teachers efforts!! I noticed that they really did a very good job, even though they are tired ( especially just after the school pcinic )

原帖由 得巴 於 10-3-8 13:17 發表
各位pm既媽媽,你地去完旅行有無散哂呀? 我阿仔智軒可能玩到癲得滯,第二朝都病左,大傷風。今日都幫佢請左假休息。

有無家長都有番3月6號既義工?個日人出人海到呢,做咁多次都無今次咁辛苦,瞓左兩日都未回哂氣。見個日有去i ...

醒目開學勳章

智軒冇事嗎 ?? 祝早日康復.
我同阿女都散哂.  我同 c6講, 明年 picnic day,佢都要去...
1個家長去, 真係做死, 影相, 咩袋, 去toilet, 換衫, "一揪二lung" 忙個不停...

只要學校師資好, 一定有人知. 我覺得唔係問題wor.

當年我帶阿女去其他學校考nursery. 嗰間學校咪又係安排得好差, 咁又點... 咪一樣咁多人去interview去讀.

4月16日sport day 見....

有無家長都有番3月6號既義工?個日人出人海到呢,做咁多次都無今次咁辛苦,瞓左兩日都未回哂氣。見個日有去i ...

希望智軒快d好返啦, 要小心, 今天天氣實在是~~~cooold!

我都好明白d家長, 見到interview當日o既情況, 都一定會扣分啦....不過我好同意你講法, 就係當你小朋友係km讀時, 你就真係會feel到學校o既安排o係好好, 不論時平日o既運作, 或是課程安排, 我都好滿意, school picnic, 家長日, 行花市活動等都就更加可以看出老師校長o既熱誠.

hihi,

我係am架, 我星期六都有去做義工, 仲要係安排d家長入去交表, 多人到不得了, 果日亦都唔知say左幾多次sorry, 最後都係起到係咁比人鬧, 都有d唔好過...

I also heard that there're more than 2000 applicants this year.  I am so worried about whether my little son can get a place this year as he is a small b.

原帖由 elmolly 於 10-3-8 14:12 發表

hihi,

我係am架, 我星期六都有去做義工, 仲要係安排d家長入去交表, 多人到不得了, 果日亦都唔知say左幾多次sorry, 最後都係起到係咁比人鬧, 都有d唔好過... ...

你都盡o左力啦, 唔好唔開心呀!
我係pm section, 安排貼sticker同入班房, 一樣比家長黑面, 無計啦, 真係好多人.....

hihi, I am Catherine's mama.

Catherine always mention etta's name !

原帖由 bigboss 於 10-3-8 13:55 發表
Hi, I am NICP Etta's mami~~

During the interview day, there were really too many kids and parents staying in the indoor hall, and the waiting time is long.

But I really apprectiated all the teacher ...

我睇到 家長 complain 個 interview 都覺得好無奈,
不過我都明如果我係佢地, 可能都會嬲.

我記得上年送 catherine 去呢度讀書既時候, 都諗住只係比佢讀住一年 nursery 先, k1 先再作打算, 因為覺得 km 好似無其他學校咁出名, 但係讀左 大半年, 我真係對學校為小朋友做的一齊好感動, 亦見到 catherine 讀得好開心, 老師好照顧佢, 所以依家應該 k1 都會繼續讀落去

所以, 希望大家唔好咁嬲間學校啦, 我諗 佢地都唔想

有呀, 兩樣都有份 去完旅行已經散晒, 第日仲企咗成5個鐘!

不過旅行都好開心呀!  安排唔錯, 最正係食飯個地方, 可以舒舒服服坐低

最攰就係响沙灘玩, 我個仔一去到除咗鞋就喪跑 我幾驚佢衝落海!  玩咗一陣, 又熱同D遊戲又多人排, 唔對路啦, 好彩我醒 冧咗佢去間餐廳到睇 youtube! 有冷氣嘆同坐咗成個鐘, 唔係我唸我實暈咗...

好同意呀 我個仔返咗學真係叻咗好多, 我真係感到老師係好比心機教佢。加上學校安排嘅一切活動, 我係好滿意架 因為我覺得從活動中學習係比較適合小朋友, 佢哋從中得益嘅一定比書本中嘅多。

今次 interview 嘅安排, 實在係混亂咗D!  我一去到都係咁比人鬧 查實我係負責逾時等候區 (心唸, 正啦, 邊有人會逾時架!) 但係當時只要你企响入口附近, D人就當你係工作人員架啦, 係咁問排邊呀, 仲要等幾耐呀, 點解等咁耐呀, 點搞呀....我真係好想幫你哋, 但我真係唔知點答你!

最玩嘢係2點到突然落雨, 唉!  仲混亂 但我真係好欣賞有D排緊隊嘅家長, C 都唔走!  為人父母真係好偉大

原帖由 bigboss 於 10-3-8 14:10 發表
希望智軒快d好返啦, 要小心, 今天天氣實在是~~~cooold!

我都好明白d家長, 見到interview當日o既情況, 都一定會扣分啦....不過我好同意你講法, 就係當你小朋友係km讀時, 你就真係會feel到學校o既安排o係好好, 不論時 ...

e, elmolly, 我後來都比人安排咗去交表果個門口, 唔知係咪你交更比我呢

係咁比人鬧, 都有d唔好過 >> 我又冇唔開心, 換咗係自己都會鬧人:;pppp: 同埋我都幫唔到佢哋....

原帖由 elmolly 於 10-3-8 14:12 發表

hihi,

我係am架, 我星期六都有去做義工, 仲要係安排d家長入去交表, 多人到不得了, 果日亦都唔知say左幾多次sorry, 最後都係起到係咁比人鬧, 都有d唔好過... ...

Dear wai wai mammy,

I got your photos already ! you're so kind and thoughtful.

Thanks a lot.

原帖由 celiacc 於 10-3-8 14:30 發表
I also heard that there're more than 2000 applicants this year.  I am so worried about whether my little son can get a place this year as he is a small b.

今日 catherine 一番見我就 報吋啦, hehee, 佢話 chi hin 無番學 !

原帖由 Tabobo 於 10-3-8 17:50 發表
今日 catherine 一番見我就 報吋啦, hehee, 佢話 chi hin 無番學 !

Catherine真係叻女,軒軒從來都唔同我講學校D野。都唔知要等到幾時佢先識同我講...

原帖由 fishmum 於 10-3-8 17:24 發表
好同意呀 我個仔返咗學真係叻咗好多, 我真係感到老師係好比心機教佢。加上學校安排嘅一切活動, 我係好滿意架 因為我覺得從活動中學習係比較適合小朋友, 佢哋從中得益嘅一定比書本中嘅多。

今次 in ...

你負責逾時等候區? 你係咪著灰色衫? 我同am負責逾時等候區果幾位k1家長等交更果陣傾緊計, 佢地見過左鐘都未有人返, 好驚無得走呀, 終於等左好耐先有一位媽媽出現, 唔係果位救星係咪你

你講得啱呀, d人一見我地係工人作人員(仲要我地企正起最多怨氣既位)就問要等幾耐, 入到去仲洗唔洗等, 點解要等咁耐, 甚至要求同校方對話...真係頭都大埋

原帖由 Tabobo 於 10-3-8 15:30 發表
hihi, I am Catherine's mama.

Catherine always mention etta's name !

HiHi, Etta always mention Catherine....and said we are good friend.

As I know, Etta enjoys the school life very much.

原帖由 得巴 於 10-3-8 18:56 發表

Catherine真係叻女,軒軒從來都唔同我講學校D野。都唔知要等到幾時佢先識同我講...

我問etta, 佢仲話智軒有返學呀, 你話佢係唔係發夢丫....

柏鈞都冇返學2日呀!發燒&感冒.聽日返學要帶口罩.
下次活動都要捉慢c6去,單拖太辛苦啦!

各位有去旅行嘅N1CP家長們, 我果日漏低咗部相機係屋企呀.如咗啱影到柏鈞,可否係facebook add我呀?

Thank you Celiacc 我己經自動tag咗&copy咗啦!
‹ 上一主題|下一主題