用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

尋日係學校做義工,見到好多好可愛的小朋友,好有新年氣氛,見到自己囝囝行花市個樣好開心。

係開工期間,一大班媽媽傾得好開心好想再keep住同大家繼續傾。之前見過有Keen Mind pm classmates呢個topic,不過search唔番,所以係度再開一個,有無下晝班的媽媽係度?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

報到.  N1CP Marcus媽咪.

不過我無join義工隊.  上星期見家長問左學校話義工隊夠人, 無得再加入.  惟有K1時再報名.

原帖由 得巴 於 10-2-12 11:53 發表
尋日係學校做義工,見到好多好可愛的小朋友,好有新年氣氛,見到自己囝囝行花市個樣好開心。

係開工期間,一大班媽媽傾得好開心好想再keep住同大家繼續傾。之前見過有Keen Mind pm classmates呢個topic,不過search唔番,所以係 ...

做義工是不是一定要家庭主婦媽咪先可以????

原帖由 luiflora 於 10-2-12 15:55 發表

做義工是不是一定要家庭主婦媽咪先可以????

唔一定架,佢有好多日期俾家長揀邊日可以幫到手,可以預先請假,亦都有星期六的選擇。有好多義工都係在職媽媽,都有爸爸參與架。

醒目開學勳章

我個女都係讀pm.多多指教.

Hello ~ 我係 N1C catherine mammy.

hi all

I am NICP Wai Wai mum.

Hello! 我係柏禧 (Ronn) 媽咪呀, 大家好!新年快樂! ^_^

hello, 我囡囡係N1C 綽榆 SOPHIA, 祝大家新年快樂, 身體健康, 心想事成!!  小朋友越來越精靈!

May we exchange e-mail address here thus we can add each other at facebook?!

Hi, 我係N1CP柏鈞媽咪,新年快樂, 身體健康, 仔仔囡囡聽教聽話!!  

celiacc, I will pm my email address to you.  Pls add me la.

vivienbilly, 柏鈞第一個同我講嘅同學名就係柏禧啦!我問過老師,佢話我個仔同柏禧,軒軒 &卓盈好friend,大家同一組,成日一齊玩喎!

醒目開學勳章

原帖由 MYPPBB 於 10-2-18 14:49 發表
Hi, 我係N1CP柏鈞媽咪,新年快樂, 身體健康, 仔仔囡囡聽教聽話!!  

celiacc, I will pm my email address to you.  Pls add me la.

vivienbilly, 柏鈞第一個同我講嘅同學名就係柏禧啦!我問過老師,佢話我個仔同柏禧, ...

似乎有好多都係N1C班的家長喎.  唔知上到K1大家又會唔會係同一班呢.  

你地有無join親子旅行呀, 到時又可以傾下計.

好高興又開左個PM的topic.(之前果嗰係KM嗰討論區裏面)

我都好想同其他家長可以多聯絡, 因為阿囝把口唔講學校的事.(好彩班主任有時都會報告佢在學校的情況).

我囝囝係N1BP . 我哋都會去親子旅行.

原帖由 LMCK 於 10-2-18 17:46 發表

似乎有好多都係N1C班的家長喎.  唔知上到K1大家又會唔會係同一班呢.  

請問你地係N班家長定 K班的家長?
因我想了此校N班收到面試信, 見有張問卷調查, 你地認為用英文回覆定中文回覆好?
此外, 有1項話對學校有咩期望, 應點寫好, 可否比些意見, 謝謝

會去學校既親子旅行呀, 希望到時可以見到你地傾下計啦

Hello, nice to meet you! 柏鈞都係綠組咖, right!? ^^
真係開心聽到大家既小朋友都相處愉快,好鍾意學既生活!

原帖由 MYPPBB 於 10-2-18 02:49 PM 發表

vivienbilly, 柏鈞第一個同我講嘅同學名就係柏禧啦!我問過老師,佢話我個仔同柏禧, ...

我老細係 N1AP Victor 呀!  大家好 ~~

我果日都有做義工呀 見到佢哋真係好開心, 我亞仔繞住個袋係咁話 shopping shopping, 好鬼得意

原帖由 得巴 於 10-2-12 11:53 發表

係開工期間,一大班媽媽傾得好開心好想再keep住同大家繼續傾。之前見過有Keen Mind pm classmates呢個topic,不過search唔番,所以係 ...

nice to see you here Marcus 媽咪!  Marcus 决定留响 KM K1 呀?  very good

原帖由 LMCK 於 10-2-18 17:46 發表

Yes ar, 柏鈞都係綠組,如果你睇番D學校相,佢通常都係3個男仔(加埋軒軒)坐/企埋一齊!

原帖由 vivienbilly 於 10-2-20 03:19 PM 發表
Hello, nice to meet you! 柏鈞都係綠組咖, right!? ^^
真係開心聽到大家既小朋友都相處愉快,好鍾意學既生活!

原帖由 MYPPBB 於 10-2-20 23:54 發表
Yes ar, 柏鈞都係綠組,如果你睇番D學校相,佢通常都係3個男仔(加埋軒軒)坐/企埋一齊!

我仔仔係軒軒 (智軒 Adrian),佢係綠組,我都見到d相,老師都講佢地3個係學校好friend。
‹ 上一主題|下一主題