用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 有冇10年K1同學仔/女父母呀?
樓主: 小盈papa
go

有冇10年K1同學仔/女父母呀? [複製鏈接]

仲有一間聖安多尼(舊生+同宗教).. 不過尼間係香港果邊. 我住紅磡. 應該都係福馬.. 不過唔知到時機會有幾高LO.

PS:
福馬即是舊馬頭涌AM
紅馬即是舊馬頭涌PM

你講的是6月還是8月尾呢????
8月尾家長同佢哋一齊返學嗰幾日已經係分晒班了 即個日的同學和玨主任會是呢一年一同生活的..
今年嘅幼兒班有3, 每班有303個老師, 每班裡面再分3 因為第時上堂時是一組組分開玩 有時又會3組一齊玩的
原帖由 fannylfh 於 10-5-7 00:09 發表
我都知好難轉,應該都冇咩人會放棄個位..所以我都冇寫到信,一來諗唔到理由啦..
知唔知當日係咪分埋班呢...唔知有幾多班....

好詳細呀,咁佢都有好多老師一班喎,一位對十位小朋友...應該都幾開心...我見到返學時間呀,下午班係1345hr - 1645hrs...食左飯咪好眼瞓,佢地會唔會冇精神呢...返到學校冇心機架...?分享下你d經驗丫,,多謝

原帖由 MAYMAYNG 於 10-5-11 13:32 發表
你講的是6月還是8月尾呢????
8月尾家長同佢哋一齊返學嗰幾日已經係分晒班了  即個日的同學和玨主任會是呢一年一同生活的..
今年嘅幼兒班有3班, 每班有30人3個老師 ...

唔會架, 佢哋返到學校自然好興奮架 因為個個都咁開心又點會訓呢???? 但有時佢前一晚夜訓咗,係學校又玩得勁的話, 放學咪會係校車度訓著咗
原帖由 fannylfh 於 10-5-13 23:22 發表
好詳細呀,咁佢都有好多老師一班喎,一位對十位小朋友...應該都幾開心...我見到返學時間呀,下午班係1345hr - 1645hrs...食左飯咪好眼瞓,佢地會唔會冇精神呢...返到學校冇心機架...?分享下你d經驗丫,,多謝

...

請問你地嘅小朋友有無返開pre-school 或者playgroup?? 我個女平時好痴身, 我驚佢第日返學會勁喊, 影響到老師同其他小朋友上堂..

我b而家讀緊n班架喇,同埋都要坐校車,之後轉下午班應該好快ok呱

原帖由 macyen 於 10-5-18 18:46 發表
請問你地嘅小朋友有無返開pre-school 或者playgroup?? 我個女平時好痴身, 我驚佢第日返學會勁喊, 影響到老師同其他小朋友上堂..

[
AM 小盈  Gary MACY RyaN Jerry
PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓

各位10年K1家長, 收到信未呀, 12/6 返學校攪校服同入學d野喎, 我地到時可以見吓面啦

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩

原帖由 WAWAHAHA 於 10-5-19 14:28 發表
[
PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩  Rimon

你們好....請問你們的仔女多數讀邊闊nursery? 我姪女11年才讀N , 12年才讀K, 想攞定小小資料...感謝!

回覆 1# bbysh 的文章

我個仔無讀過nursery呀

回覆 2# bbysh 的文章

我仔e+讀緊cannan pn,之前都係cannan playgroup,我諗返過呢d課堂係有d幫助,起碼無咁怕醜,講野叻d

想請問大家第時返學要唔要坐校巴?
因為我好擔心亞女...佢又無試過自己返學, 又未試過坐校巴.....都唔知到時會點?!

請問你地有無facebook架....

其實全校差不多3份2學生都係坐校車架, 因為大家都嚟自四方八面
你預佢開頭一定喊的 但d校車姨姨應該會搵得掂的, 我大仔嗰時一定要工人姐姐帶上車架:;pppp: 因為如果我或老公帶佢一定喊架 所以校車姨姨叫我哋唔好帶呀 你住邊架

我都怕今年細仔(Rico)唔知得唔得架但我哋就好d因為佢同校車姨姨和司機叔叔都好熟
原帖由 macyen 於 10-6-8 23:42 發表
因為我好擔心亞女...佢又無試過自己返學, 又未試過坐校巴.....都唔知到時會點?!mouth:" />

原帖由 macyen 於 10-6-8 23:42 發表
因為我好擔心亞女...佢又無試過自己返學, 又未試過坐校巴.....都唔知到時會點?!mouth:" />

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩  Rimon

個個都係咁返啦,係好肉赤,Gary2歲都搭校車,笑住口byebye囉,喊咗3日無野lu,e+唔肯坐私家車或小巴,係都話要坐school bus,俾佢激死

回覆 2# MAYMAYNG 的文章

MAYMAYNG, pls check pm.thanks

my daugther 無讀過nursery, she is 0711細b,真擔心怕佢難適應
‹ 上一主題|下一主題