用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 有冇10年K1同學仔/女父母呀?
樓主: 小盈papa
go

有冇10年K1同學仔/女父母呀? [複製鏈接]

Hello 各位 我仔仔Jerry都係今年k1 am

唔好意思, 我阿仔會係出年考K1. 好多家長都很喜歡創價....徐了愉快學習...可唔可以講下喜歡創價什麼??? 同埋INTERVIEW 情況, 等我可以準備下...!!!

我B叫誠誠,10年讀K1 PM....
我已分好AM/PM LIST, 如有家長加入,一路加入去,咁我地就可以易D分到啦....到時都可以互相溝通下

AM 小盈  Gary MACY RyaN Jerry
PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠

INTERVIEW都係叫小朋友玩下玩具,問下係D咩生果,鐘意食D咩,然後睇書,問下小朋友書中D小朋友玩緊咩
之後就問家長...有3條..但唔係好記得問咩..因為IN左好多間..

原帖由 cherry_bird 於 10-4-20 14:10 發表
唔好意思, 我阿仔會係出年考K1. 好多家長都很喜歡創價....徐了愉快學習...可唔可以講下喜歡創價什麼??? 同埋INTERVIEW 情況, 等我可以準備下...!!!

回覆 2# fannylfh 的文章

fannylfh,
分咗am & pm,好仔細呀

另,問家長無上午班,曾考慮下午班嗎?對小朋友有什麼期望?

其實創價最重視家長對小朋友的教養,所以最好父母一同出席面試,作答時不要一個人答晒。家長會問你覺得教小朋友邊方面最困難;點解揀創價;平時邊個照顧小朋友;放假會去邊;平時點樣同小朋友相處等等.....。
原帖由 fannylfh 於 10-4-21 01:51 發表
INTERVIEW都係叫小朋友玩下玩具,問下係D咩生果,鐘意食D咩,然後睇書,問下小朋友書中D小朋友玩緊咩
之後就問家長...有3條..但唔係好記得問咩..因為IN左好多間..

...

回覆 23# fannylfh 的文章

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper

Rico Cynthia bebe 森森 DanieL  Jasper 想問你地冇有諗過轉上午班呀?有D人話下午好,多D時間休息先返學,但午睡就冇左囉....點好?

原帖由 RabbitKo 於 10-4-30 00:14 發表
PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper

我都有要求過轉上午班, 但應該好細機會...
但下午班有樣好, 冬天細路唔使咁早起身, 無咁易病..
但總要一段時間適應!

我都有要求過轉上午班, 但應該好細機會...
但下午班有樣好, 冬天細路唔使咁早起身, 無咁易病..
但總要一段時間適應!

我之前寄咗信去申請上午班,學校覆咗話暫時未有位,等吓啦!我諗會有機會的。
原帖由 fannylfh 於 10-5-3 01:34 發表
Rico Cynthia bebe 森森 DanieL  Jasper 想問你地冇有諗過轉上午班呀?有D人話下午好,多D時間休息先返學,但午睡就冇左囉....點好?

我都知好難轉,應該都冇咩人會放棄個位..所以我都冇寫到信,一來諗唔到理由啦..
知唔知當日係咪分埋班呢...唔知有幾多班....

原帖由 karen55407 於 10-5-6 08:47 發表
我之前寄咗信去申請上午班,學校覆咗話暫時未有位,等吓啦!我諗會有機會的。

Hi, 你地好 ! 我仔軒軒, Cyrus. 10年9月讀K1 AM班. 多多指教

你Wait到KV都唔讀,如果我Wait到KV或St. Cat,真係諗爆頭。
原帖由 KEROROBB 於 10-5-7 12:02 發表
Hi, 你地好 ! 我仔軒軒, Cyrus. 10年9月讀K1 AM班. 多多指教

如果早幾個月通知我. 我一定會R爆頭.. 不過我反複諗, 一來我仔比較被動, 未必適合. 二來我認為幼稚園階段, 建立學習動機重要過學多&深. 迫得太緊, 我怕有反效果.

你有無小學做Back up?我個仔無呀!因為家姐讀女校。
原帖由 KEROROBB 於 10-5-7 16:34 發表
如果早幾個月通知我. 我一定會R爆頭.. 不過我反複諗, 一來我仔比較被動, 未必適合. 二來我認為幼稚園階段, 建立學習動機重要過學多&深. 迫得太緊, 我怕有反效果.  ...

無backup呀. 佢獨仔尼..
不過我同我老公果細個讀果2間小學都OK架, 希望OLD BOY可以易D入.

Old Boy都好大機會,今年我有朋友以Old Boy身份20分入到馬頭涌同陳瑞祺。
如果呀仔Wait到上午班,,就有機會認識你。
原帖由 KEROROBB 於 10-5-8 12:53 發表
無backup呀. 佢獨仔尼..
不過我同我老公果細個讀果2間小學都OK架, 希望OLD BOY可以易D入.

e... 我都係馬頭涌(福馬)OLD GIRL尼.

兩間馬頭涌我唔識分!你仲有邊間係20分?你會揀邊間呀?
原帖由 KEROROBB 於 10-5-10 14:45 發表
e... 我都係馬頭涌(福馬)OLD GIRL尼.
‹ 上一主題|下一主題