用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 等KV Waiting 究竟是奢望還是無望?
go

等KV Waiting 究竟是奢望還是無望? [複製鏈接]

講真等KV Waiting越第越淡, 叩門信我都懷疑校長收到幾千封, 我估她也沒心機看....

KV不如索性reject D 家長, 不要將Waiting 給希望再令家長失望....

如果你看過"2012" 套戲我們這班家長根本在等, 只有乾等... 機會留給他人都不會到我們
   0    0    0    0

原帖由 cronaldochan 於 09-12-16 22:42 發表
講真等KV Waiting越第越淡, 叩門信我都懷疑校長收到幾千封, 我估她也沒心機看....

KV不如索性reject D 家長, 不要將Waiting 給希望再令家長失望....

如果你看過"2012" 套戲我們這班家長根本在等, 只有乾等... 機會 ...

aiya.....don't be so disappointed.... I and my friend gave up to register for KV. There should be more parents who gave up the offers. So, still have chance....

我都放棄左KV註冊, 應該有位放番出來, 不過我唸學校應該會根據以前的經驗知道有人放棄, 會收多D人, 所以waiting可能只係好後嘅後備, 而且有咁多人waiting! 我有朋友上年有幾間都係waiting, 後來都冇結果; 所以我勸waiting的家長不要抱大太的希望, 找另外你們認為都好的學校, 個心會定d同開心d, 好過有一個false hope喺度, 成日都唔開心, 會影響埋小朋友tim! (如果第日真係有位, 咪當係特別禮物囉!)

原帖由 cronaldochan 於 09-12-16 22:42 發表

如果你看過"2012" 套戲我們這班家長根本在等, 只有乾等... 機會 ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

聽聞年年KV 到暑假前都會call waiting架~
因為好多家長hold住d位好遲先放返出嚟! 有d就收到第二間call waiting先放..

簽名被屏蔽

I am sure that some  parents may abandon the offer.

Don't worry.  There are still chances.  My friend and myself also did not register for the places offered.

你看另一個thread, 就知道其實有些是有kv 和sc在手, 總會有人放棄的, 只是waiting list 其實也不少, 機會是有的只是低一點, 2012的主角也不一定要有10億歐元才能上船, 希望在明天。

真係有希望架!
KV咁早收生,等遲d培正呀,協恩呀,st paul呀等等放埋柱就一定有人放位架啦!當然,有位但比唔比你就係一個問題。你快d寫封信求位,希望學樣有位時能給你小朋友一個機會入讀該樣,有用架!咁多waiting list,反正都係要"抽"d補上,抽都抽個緊張有誠意架啦!希望你亞b入到啦!

kv唔收沒有什麼大不了, 讀kv又不是絕對比其他幼稚園好. 不用太擔心.
讀其他幼稚園或kv, 到升小時也要進行大抽獎, 其實分別真的不太大.

識人今年8月2x日收到通知, 唔好灰心, 仲有機架!!
~~

醒目開學勳章

其實大部份人都有其他 offer係手, 等下都無訪 ...

我會等. even佢出年8月先call我, 我都想入 ~
當然我已經有 offer 係手, 佢唔call我, 我都重有後路

我唔肯定寫左求位信有無用,但我上年有寄,我囡表現都好好,我係上年12月尾已收到通知第一輪Waiting List收左我囡,問我讀唔讀...你可以打電話去問下...第二輪都要等到5-6月後...唔好灰心呀!努力!

原帖由 sheffield 於 09-12-17 11:23 發表
真係有希望架!
KV咁早收生,等遲d培正呀,協恩呀,st paul呀等等放埋柱就一定有人放位架啦!當然,有位但比唔比你就係一個問題。你快d寫封信求位,希望學樣有位時能給你小朋友一個機會入讀該樣,有用架!咁多waiting list,反正都係要" ...
‹ 上一主題|下一主題