用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急求有經驗家長意見...沙田選學校問題
go

急求有經驗家長意見...沙田選學校問題 [複製鏈接]

本人的女兒今年小六,係時候幫佢諗下考邊間中學....咁佢成績唔錯...小五下學期同小六第一次呈分試主科都全A...但體育同音樂就差D...問題係佢唔好靜又唔鐘意音樂..ONLY睇書...所以由細到大唔肯參加課外活動..無証書無獎項..老師話好蝕底...都唔知咩學校啱佢性格喎..激死人..想請教下大家知唔知邊間沙田BAND1啱佢???唔太注重獎項,校風較嚴既.....THANK YOU
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 朋友媽 於 09-12-1 13:01 發表
本人的女兒今年小六,係時候幫佢諗下考邊間中學....咁佢成績唔錯...小五下學期同小六第一次呈分試主科都全A...但體育同音樂就差D...問題係佢唔好靜又唔鐘意音樂..ONLY睇書...所以由細到大唔肯參加課外活動http://ads. ...

呂明才

我覺得你要搞清楚個小朋友係Band1頭定中定尾;建議你應在Open day 去啲學校度睇吓個小朋友鐘意邊間,再作決定。因為邊間啱你小朋友,冇人清楚得過你地自已。
另外,課外活動係選校度其實幫助唔太大。

真係好多謝大家既同經驗呀...
‹ 上一主題|下一主題