用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幾時先知迦南幼兒班結果?
樓主: kokobo
go

幾時先知迦南幼兒班結果? [複製鏈接]

醒目開學勳章

唔知佢地係點樣分上下午班既?有冇人可以講下啊.THX

我都收到信!係金巴倫既下午班呀。大家有沒有其他幼兒園收了?你們點撰擇?

金巴倫都收咗我個女讀上午班啦。

我都收到信係PN下午班,有點意外驚喜,因為她interview的表現很差

收左下午班,仲諗緊讀唔讀,因為想讀全日班

my daughter also in PN am class ar.....
also creative accept her...thinking which one i choose..

有冇報藍田嘅媽咪收到結果呀?

原帖由 babychichi 於 09-11-7 19:27 發表
my daughter also in PN am class ar.....
also creative accept her...thinking which one i choose..

金巴倫道am, 我b冇面試, 因為讀左佢地playgroup3個月免面試. 呢間同yc我都會留位, 再試hkps & victoria.

我都等緊麗港城迦南的信呀! 好緊張呀! 你話打電話去問, 得唔得呢?

包媽~
路弈斯都係入佐九龍塘pm班呀!!

終於都收到通知啦, 收阿女PM班.

原帖由 JOESPHINE 於 09-11-7 22:52 發表
包媽~
路弈斯都係入佐九龍塘pm班呀!!
好野, 我地重遇喇! 好開心呀~

hi miffy-miffy,

我記得你呀, 我大仔最後選擇左一間唔出名,
但校舍環境同教職員都好好嘅catholic kinder.

你囝囝讀緊cannan, 妹妹報pn應該冇問題啦﹗
我同囡囡報左麗港城cannan,
不過之前唔知道原來郵寄會遲d先面試,
結果到而家都未收到面試信。

原帖由 Miffy-miffy 於 09-11-7 14:32 發表
Baby hilary,
你仲有無印象,上年考k1時我地pm過討論st nic. 你仔仔最後讀邊間?我大仔留番係cannan k1,宜家妹妹都報咗n1,等緊信呀。
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

原帖由 BabyHilary 於 09-11-5 13:18 發表
原來啟思會加到$38000/yr?
加27%咁利害...咁真係相差好遠wor!
請問迦南2個老師係咪要照顧30個學生?
1:15比例真係太多, 小朋友仲咁細, 1:8-10就差不多﹗

唔係, 係啟思今年已經係 3800 x 10 = 38000/yr, 下年申請緊加到 3980 x 10 = 39800/yr
28000 係錯的

原帖由 陰公之人 於 09-11-7 22:18 發表
我都等緊麗港城迦南的信呀! 好緊張呀! 你話打電話去問, 得唔得呢?

我問過, 佢地唔答的.

我只係比較緊藍田迦南同啟思08/09年度分別係
$2530 x 11(迦南) $2980 x 10(啟思)
唔好意思, 我之前唔知唔同區嘅分校學費相差咁多,
因為我niece讀沙田啟思都係$2980/mth,
所以冇唸過原來kln tong要$3800/mth,
而家知道, 唔該哂﹗

原帖由 yellowriver01 於 09-11-8 22:13 發表

唔係, 係啟思今年已經係 3800 x 10 = 38000/yr, 下年申請緊加到 3980 x 10 = 39800/yr
28000 係錯的
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

各位媽咪點解我2010年1月30日才到金巴倫道面試pn,但你們巳收到結果,那都收了生,為何重有得面試?很擔心!

sorry, 我都冇睇哂d post, hahaha, 而家好煩...  唔知讀邊間...

因為迦南係分多次面試收生,
每一輪都會收一批學生。
你小朋友係幾多月出世?
一般細仔都會安排明年1月面試。

我小朋友0804, 都唔算好細,
但因為郵寄申請而首2輪面試都冇份(職員話),
我都好無奈, 因為其實我唔係唔可以親身交表,
只係唔知道原來郵寄會遲面試,
如果知道咁樣安排, 我一定會親身交表,
咁就唔會到而家連面試信都未收到。

原帖由 薯仔1607 於 09-11-8 22:23 發表
各位媽咪點解我2010年1月30日才到金巴倫道面試pn,但你們巳收到結果,那都收了生,為何重有得面試?很擔心!

hi baby hilary,我bb0805,唉我都唔知原來寄表是第二輪,即機會很細啦,好彩嶺南收了我個仔,放心啦我估你都快收到信的。謝謝你呀!
‹ 上一主題|下一主題