用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 午餐券點用?
go

午餐券點用? [複製鏈接]

剛收到退餐券, 請問點樣用?
我是訂全月午餐及水果.  是否訂十一月飯時自動減去 $19 x 3 日? 另外打風個日是否無得補?  謝謝!
   0    0    0    0

原帖由 Wunfung 於 09-10-17 19:13 發表
剛收到退餐券, 請問點樣用?
我是訂全月午餐及水果.  是否訂十一月飯時自動減去 $19 x 3 日? 另外打風個日是否無得補?  謝謝!

是否訂十一月飯時自動減去 $19 x 3 日?

另外打風個日是否無得補?
是 (我差啲唔記得左有日係打風放假添)

回覆 2# KooKoo 的文章

kookoo,

thanks for your reply.

其實點解打風無得補 番?   平時 九點前 取消都有得退?

原帖由 Wunfung 於 09-10-19 21:01 發表
kookoo,

thanks for your reply.

其實點解打風無得補 番?   平時 九點前 取消都有得退?

wunfung, 你退返幾多張訂餐劵呀? 我就收到六張, 其中三張係我仔請病假嘅, 另外三張就應該係 9月15日(即係打風個日), 9月29日和30日(個兩日就係停課), 你睇下岩唔岩

Kookoo,

我收到4張, 1張病假的, 2張係9月29-30日, 1張應該係打風那一天了。

iwff

原帖由 KooKoo 於 09-10-20 09:20 發表

wunfung, 你退返幾多張訂餐劵呀? 我就收到六張, 其中三張係我仔請病假嘅, 另外三張就應該係 9月15日(即係打風個日), 9月29日和30日(個兩日就係停課), 你睇下岩唔岩 ...

原帖由 iwff 於 09-10-20 10:28 發表
Kookoo,

我收到4張, 1張病假的, 2張係9月29-30日, 1張應該係打風那一天了。

iwff

iwff, 我之前仲計錯, 因記漏左打風個日, 而家計岩啦

回覆 4# KooKoo 的文章

kookoo,

我有三張 (打風 + 29/9, 30/9).  
2/10 那日是否下個月派?

Wunfung,

應該係的, 因為按每個月訂飯, 每個月退返餐卷。
iwff

原帖由 Wunfung 於 09-10-20 19:14 發表
kookoo,

我有三張 (打風 + 29/9, 30/9).  
2/10 那日是否下個月派?

原帖由 iwff 於 09-10-20 22:58 發表
Wunfung,

應該係的, 因為按每個月訂飯, 每個月退返餐卷。
iwff

我真係畀個仔激"un", 我本來整理好晒個訂飯表+退餐劵(係釘好一齊), 佢以為唔使交退餐劵, 將佢拆出黎, 昨日叫佢再交畀老師, 昨晚見老師寫低係手冊話已交晒訂飯表, 叫我留再下個月用, 但我已扣左11月嘅飯錢, 一陣間要打去飯商問下點補救

Kookoo,

你仔仔咁得意既, 自己將退餐券拆出來, 阿媽訂好左都敢拆 。唔緊要啦, 好彩仲有時間用得返, 可能要開返張cheque補返個退餐錢者。你仔仔下次都唔敢亂拆野了。
iwff

原帖由 KooKoo 於 09-10-21 09:25 發表

我真係畀個仔激"un", 我本來整理好晒個訂飯表+退餐劵(係釘好一齊), 佢以為唔使交退餐劵, 將佢拆出黎, 昨日叫佢再交畀老師, 昨晚見老師寫低係手冊話已交晒訂飯表, 叫我留再下個月用, 但我已扣左11月嘅飯錢,  ...

原帖由 iwff 於 09-10-21 10:47 發表
Kookoo,

你仔仔咁得意既, 自己將退餐券拆出來, 阿媽訂好左都敢拆 。唔緊要啦, 好彩仲有時間用得返, 可能要開返張cheque補返個退餐錢者。你仔仔下次都唔敢亂拆野了。
iwff

...

iwff, 昨晚見到老師退返番黎啲餐劵, 再睇完手冊時都好唔知點時, 佢都開始識驚, 問係咪會冇飯食 , 心諗"知驚呢! 怕未!" , 不過都提醒我, 真係乜都要同佢講得好清楚, 唔係就會撞板
‹ 上一主題|下一主題