用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 書展各教材的售價
go

書展各教材的售價 [複製鏈接]

請問各位有沒有留意在書展內各教材的售價呢?例如:
1. Disney world of English (迪士尼美語世界)、
2. English Time、
3. Noddy English World、
4. Mi-kids、
5. Apple Tree (Dr. Language),等等
6. 其他也可以。
我相信各位所提供的資料對各家長有一定的好處,打破教材售價不透明的情況。

希望在書展中已購買或留意教材價錢的家長多多給予意見,謝謝。
   1    0    0    0

Mi-Kids HK$56950.00
Smart Kids' Club Around HK$54000.00
佢地有分好多種 combination, 以上價錢是全套的,最貴果種!
你如果表現買和唔買之間,佢又會送多D野比你!
我買了Mi-Kids, 包括:
The Dinoops set
童書奇想國
New Book of Knowledge
Sing with me!
佢送了24堂playgroups, 一套小小科學家,Your baby can read / Your baby can learn,play-doh泥膠, 快樂農場積木.

醒目開學勳章

嘩,原來一套嬰兒教材可以抬到很高價格

我都有去書展, 跟住返黎bk同yahoo serach返d教材, 發覺係度o個度買仲平好多. 當然無左d membership同playground, 抵唔抵, 就要見仁見智. 好似mi kids的dinoops教材, 爭成$10000. 而english time full set都爭成$12000~$13000. 所以如果對教材有興趣o既家長, 可先到網上search下, 睇下有無平野執.

你買了MI-KIDS幾多錢?有沒有小小數學?

原帖由 karanica 於 09-7-25 11:34 發表
Mi-Kids HK$56950.00
Smart Kids' Club Around HK$54000.00
佢地有分好多種 combination, 以上價錢是全套的,最貴果種!
你如果表現買和唔買之間,佢又會送多D野比你!
我買了Mi-Kids, 包括:
The Dinoops set
童書奇想國
New  ...

醒目開學勳章

我最近搵到 baby-sky嗰邊有間shop 叫logo
http://kiukiubookstore.shopping.b a b y s k y.hk/

有playing math 小小數學繪本 $4xxx
Dinoops $4xxx
New Book of Knowledge $2xxx
咁ybcr又可以自己訂喎
加埋都唔駛萬5
我唔清楚mi-kids 套package裡面其他嘢好唔好啦, 我買咗舊package都勁呻笨 (嗰時都成2萬幾呀! 不過用ybcr做膽, 加其他嘢), 其實有d嘢用得着有d又無乜用嘅~
如果真係buy呢個咁嘅combination, 不如散買啦~ 慳返4萬蚊, 玩咩playgroup 想再加d咩教材都得啦!

btw, 我後尾上過佢d新product briefing, 套小小數學繪本應該唔錯! Dinoops 感覺就一般, 我鍾意自己教多過用筆~ 套New Book of Knowledge 都似乎幾好, 不過要大少少至啱用~

:;pppp:

原帖由 kerkermui 於 09-7-29 15:50 發表
http://kiukiubookstore.shopping.b a b y s k y.hk/

加埋都唔駛萬5 ...

我去唔到你講既呢個網址 可唔可以PM比我
THANKS

原帖由 kerkermui 於 09-7-29 15:50 發表

加埋都唔駛萬5 ...

But it is "Water Good" directly from the Publisher....and they have English Time at good price tim...

醒目開學勳章

原帖由 taimun 於 09-7-29 21:11 發表

我去唔到你講既呢個網址mouth:" /> 可唔可以PM比我
THANKS

bk block 咗bb天空架
你唔要d space就得架喇!

原帖由 shkln 於 09-7-29 00:32 發表
你買了MI-KIDS幾多錢?有沒有小小數學?

HK$56950.00
有小小數學的!

唉!買完Mi-Kids之後先發現原來上網可以平咁多...
我果日睇了Smart-Kids和Mi-Kids的,但覺得Smart-Kids D書太花,又太深!相反Mi-Kids好似比較簡單同清楚一點,應該容易掌握D,所以買了Mi-Kids...

我睇過各位的意見,係唔係 Disney果套就無得上網買到 (除了二手)?
同埋 Disney果套各位有無用過,好唔好用?

我係書展就買了一套智慧寶寶普通話系列(hk$4,280.00),(加送一套好口才朗讀筆&拼音書&唐詩書套裝) 。

糸列內容:
1)配對卡 60張,(有實物圖和字,可發聲)
2)認字卡540張,(有實物圖和字,可發聲)
3)大海報8張,(有實物圖和字,可發聲)
4)寶寶筆1支(真人發聲筆)
5)故事書8本,(可發聲),故事光碟8隻,
6)手偶,公仔,各2隻
7)指導學習時間表
8)ubs線,筆套,耳筒,頸繩

其實幾個月前有看過這套教材,(打算給我歲半囡囡用),當時約3仟8佰幾,心想比較埋其他坊間的普通話教材看哪個會最好,發音最標準才决定買。

今次書展,我強拉了我亞嫂去行書展,幫我一次過試和聽各品牌出品的普通話教材,(因她是說標準普通話的),經她測聽過有幾個出版的教材都有生字發音有誤,嘻,我亞嫂仲老實不客氣跟佢哋sales講出錯處,叫他們轉告老闆改善添。

最後只得這套真人發聲的普通話教材,是很標準的發音。現在雖然加了價,但即場决定買這套。
囡囡歲半,開始玩了兩日,她好有興趣,仲有跟講到幾個字呢。好開心,連我和家人都可以一齊學埋,計落很化算。

Hi Lilian

What about the Putonghua pronunciation of GC Putonghua set?  Is it good?  I bought this set in the book fair.

原帖由 lilian11 於 09-7-31 02:54 發表
我係書展就買了一套智慧寶寶普通話系列(hk$4,280.00),(加送一套好口才朗讀筆&拼音書&唐詩書套裝) 。

糸列內容:
1)配對卡 60張,(有實物圖和字,可發聲)
2)認字卡540張,(有實物圖和字,可發聲)
3)大海報8張,(有實物圖和字,可發 ...

RMB400幾又真係勁抵玩喎!

原帖由 Idiot 於 09-7-31 09:44 發表
Hi Lilian

What about the Putonghua pronunciation of GC Putonghua set?  Is it good?  I bought this set in the book fair.

行書展時,我們都有看過GC,還記得企在檔口右手邊聽了約十五分鐘,當時亞嫂發現有一段發音有少少問題,而且覺得對我的歲半幼兒來說速度快了些,當時有反映給個女sales聽,但個sales 同我們說,若我們聽到少少瑕疵唔緊要啦,現在連弟子規兩套一齊買做特價,抵番哂,叫我們可試聽埋,再唔係單睇本書都好好嫁。  (啍,個sales 都儍,單睇書大把選擇啦,駛乜買你吖)
之後sales講不如看吓左手边的英文教材,開發久些,會比普通話更好。。。。。最後,我們都是走了不聽了。

我們喜歡買了的一套普通話教材,是因為我囡囡只得歲半,只需拿著發聲筆,點圖/字就發聲讀字,甚字有實物聲音,例如點藍球圖片,除會讀字外,還有拍球聲,對幼兒來說,較簡單有趣。而最重要,發音真好聽和準呢。

原帖由 tm_wanted 於 09-8-2 22:41 發表
你在書展買了哪套普通話教材?幾多錢?哪裡有更多這套普通話教材的資料?

之前提過了,你睇番詳細內容啦,

書展時,好似話會在 BB 展擺多一次喎。

平時間中會在一些商場擺 囉
‹ 上一主題|下一主題