用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Somebody who is learning the Enopi Maths or Eng cour ...
go

Somebody who is learning the Enopi Maths or Eng course,pls come in and share! [複製鏈接]

各位有小朋友讀緊或者讀過Enopi maths or english,請分享一下你們的心得和經驗!(大概內容有——)
1.對課內容和老師教學以及中心學習按排,感覺滿意嗎?有什麼意見?
2.學後效果理想嗎?
3.如果小朋友將來讀的是中文學校,數學科用中文教,咁ENOPI嘅英數有無幫助?
4.大概要學幾長時間先會見效果?
5.佢地個英文收費系同類學習中最貴的,是否有優勢或自己特點?
6.小朋友在家做EX時,家長要點做?(完全唔理?只看著佢做,唔好乾與佢?定系可以幫佢讀解題目,直到佢完全明白為止?還是有其他做法?)
7.任何補充及意見都可以盡訴,本人正想為女兒報讀此課程,數學系首選,如果英文好都會考慮,請各位積極分享!
(以上純粹個人分析,各位可不必參考有著內容,自由發揮)
謝謝!
   0    0    0    0
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

原帖由 venuscc 於 09-5-25 00:11 發表
各位有小朋友讀緊或者讀過Enopi maths or english,請分享一下你們的心得和經驗!(大概內容有——)
1.對課內容和老師教學以及中心學習按排,感覺滿意嗎?有什麼意見?
2.學後效果理想嗎?
3.如果小朋友將來讀的是中文學校,數學科 ...

Hi, venuscc
呢個topic响呢度有傾開, 妳可參考下 :

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1421104&extra=page%3D1

系卜,可能琴日我無睇到後面個頁啲內容,淨系睇左關於公文式果個TOP,我覺好好,所以都想各位媽咪分享下ENOPI嘅學習情況,因為我個女未學,但已經報左暑期先開始JOIN,所以好想了解下各方面情況,而家有就好啦,真系唔該晒你jumbo_mandy !
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!
‹ 上一主題|下一主題