用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 点樣揾個好ga鋼琴老師?
樓主: blytheBB
go

点樣揾個好ga鋼琴老師? [複製鏈接]

gershwin,

我也想為囝囝找鋼琴老師, 可否PM資料給我?

我都想找鋼琴老師,小朋友彈一級,有沒有資料可PM我,謝謝!

回覆 # 的文章

我也想為囡囡找鋼琴老師, 可否PM資料給我?

我和囝囝都係跟現在的鋼琴老師學了很多年, 上門教授. 她的學生在考試和校際音樂節都有很好的成績.  而我囝囝在很多個公開的比賽中亦得過不少的奬項.  最緊要她好有愛心和耐性, 如有興趣可pm 我.

gershwi,

Please also pm the details to me.

Thanks!

原帖由 eileenycm 於 09-2-11 13:42 發表
我和囝囝都係跟現在的鋼琴老師學了很多年, 上門教授. 她的學生在考試和校際音樂節都有很好的成績.  而我囝囝在很多個公開的比賽中亦得過不少的奬項.  最緊要她好有愛心和耐性, 如有興趣可pm 我. ...

Pls PM 資料給我?

Thanks!

gershwin,
可否PM資料比我,因我也要為仔仔找鋼琴老師thx

我個女依家個鋼琴miss好好.跟呢個miss學左9個月.依家學7級(六年班).好開心.自己主動練習,仲想快d見到miss,我住天水圍,去到miss荃灣屋企都無咋型話唔學.

之前跟個miss跟左4-5年,老師仲要上門教,但係每個星期都唔想學,每日都對練琴無興趣.親子關係好差,為左琴我仲話佢, 最後佢放棄話唔學,覺得學琴好辛苦.最後都要停.做父母見到咁好心痛,學左咁多年都放棄.但無辦法,我地知道再咁落去,遲早無左個女仲死.

依家見到佢咁鐘意,好開心 .進步左好多.之前指法唔係太好,依家都慢慢改到.
因呢個miss上堂唔會惡死.講野好笑.記得佢有次我個女彈得好快(錯拍子)佢話:你唔好好似走鬼咁(小販)閱來閱快先得ga.我個女即刻改仲笑笑口tim.咁樣咪受law.

希望可以幫到你.有興趣pm我.

打錯左!Delete!

Sorry! Delete!!

May I have more information ??

原帖由 Tingting06 於 09-5-27 09:00 發表
我覺得好老師最重要真係要同老師夾到, 我個仔跟o左呢個老師學琴接近3年, 下年 exam grade 5, 而且成績仲好好, 佢都好乖好接受老師教法, o吾似之前個o的老師咁......所以找個好老師真係好重要 ...

想找上門鋼琴老師

女女學了鋼琴二年也是一級多些, 不知是老師問題還是女女的問題, 所以想找一個新的老師, 請有資料的話email to [email protected]

gershwin,

可否PM資料比我, thanks a lot!

Please check PM
原帖由 eileenycm 於 09-2-11 13:42 發表
我和囝囝都係跟現在的鋼琴老師學了很多年, 上門教授. 她的學生在考試和校際音樂節都有很好的成績.  而我囝囝在很多個公開的比賽中亦得過不少的奬項.  最緊要她好有愛心和耐性, 如有興趣可pm 我. ...

回覆 7# cindyleung0728 的文章

Please pm to me.  Thanks a lot.

Susanne
url=http://www.tickercentral.com][/url]

Dear Miffy

Please pm to me.  Thanks a lot.

Susanne

原帖由 miffy 於 09-1-27 14:24 發表
首先分開名師和非名師。

先講名師, 我識得個是大學音樂系退休教授, 收費較高, 很嚴格, 唔係個個細路頂得順, 不過佢地有比較特別方法去教, 係出面的普通老師做不到, 一分錢一分貨。

至於普通琴行老師, 我仔以前跟過 ...
url=http://www.tickercentral.com][/url]

Hello Birdsuper,

Thanks very much for your sharing.

May I know more information about you?  Does your students come to your home to learn piano or you go to their home? What are your schedule and price charged?

Would you mind sending me p.m.  ?

Ononchu

原帖由 Birdsuper 於 09-1-29 13:11 發表
I was a piano teacher with a degree from a university. I understand why people tend to find a 專業 teacher.

However, I wanted to point out that my 啟蒙老師 does not hold any music degree nor diploma. ...

‹ 上一主題|下一主題