用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 開卷有益討論區開張啦!歡迎分享適合親子閱讀的好書~ ...
go

開卷有益討論區開張啦!歡迎分享適合親子閱讀的好書~ [複製鏈接]

親子童讀樂 醒目開學勳章 +3金熱血

開卷有益討論區開張啦!書中自有黃金屋,子女自小多看書,可養成愛閱讀的良好習慣,每星期一天的親子閱讀時間,更可促進親子關係。
歡迎各位爸爸媽媽分享適合孩子看的書本,讓各父母子女可擁有一起閱讀的好時光。
   1    0    0    0
教育王國 www.edu-kingdom.com

出色的教育王國父母,出色的新一代

又有新topic, 真好.

我每天也希望小朋友有15min閱讀習慣, 而大部分圖書我也是在圖書館借的.

但我自己就買了一套價錢貴的書, Oxford Story Tree, 因我覺得不錯, 小朋友也喜歡.

october

想問下如成套要幾錢? 有幾本書呢?

原帖由 October 於 08-12-16 15:22 發表
又有新topic, 真好.

我每天也希望小朋友有15min閱讀習慣, 而大部分圖書我也是在圖書館借的.

但我自己就買了一套價錢貴的書, Oxford Story Tree, 因我覺得不錯, 小朋友也喜歡.

october ...

So glad to see this new topic.
I enjoy reading and dearly hope my little girls would like reading too. I tried to buy books with beautiful drawings and lovely stories from different authors. Hope that they will "fall in love" with reading. That's my goal. :D

點樣才培養3歲的小朋友喜歡閱讀英文書,佢地只懂ABC,是否每天跟他用英文讀故事,囝囝成日話要聽中文,怎辦?

另外有一大囝7歲只愛看中文書, 個日參加校際朗誦節睇到某些小朋友拿著本都幾多頁的英文書睇, 如果囝囝都係咁就好囉。
‹ 上一主題|下一主題