用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九華好不好?
樓主: chanha
go

九華好不好? [複製鏈接]

mini cat

你係咪鬧得人多, 鬧到d名記錯曬, 鬧到short, 我無鬧過陳守仁, 有幾個bkfriend同朋友讀陳守仁, 我做mud 要鬧陳守仁呀! 我知陳守仁既野多過你呢 !

仲有我個仔果間學校無南亞裔學生, 我唔會直接叫亞差, 我叫印度籍(原籍)小朋友, 我回應過陳守仁同聖瑪加利都係收中產印度籍小朋友, 無錢都去讀蘇屋村間官校.

你唔好屈得就屈!

一間學校一定有人buy, 有人唔buy, 人地講d 唔 arm 聽既野! 就出來狂鬧, 其實甘做, 咪影衰d "華仁仔" 既 image  ! 你可以說 : 就算九華幾多人唱好, 幾多人嗅,都甘多人爭住讀!係事實!

這 bk 平台個個都係說朋友話, 無人current parent 出來唱自己間學校, 就算有家長出來講真話, 都會比人話!

你係度只有自己講, 容納唔到他人半句說話. 你捍衛自己小朋友間學校係ok, 但比d 風度, 理性討論幾時都問題.   

原帖由 minicat 於 08-11-1 19:03 發表
[quote]原帖由 catcatmom 於 08-11-1 02:20 發表
小朋友對自己要求好高, 同時你想睇下校風既話, 你自己要去學校門口等, 我朋友日日去九華附近接放學, 佢對九華 ...

吓!原來係小朋友尼架? mini cat 快d番去讀書啦! 唔好成日上來 bk 吹水, ee 好言相勸! 唔好再回應啦! 有時間努力讀好d英文, 唔好影衰陳守仁 !!!!   

原帖由 youma 於 08-11-1 23:43 發表
Minicat,

1.
見你的發表皆語言粗鄙, 錯字百出, 強詞奪理, 簡直在跟九華倒米! 九華有你此等學生, 有書唔讀, 日日在此扮家長, 撩事鬥非, 難怪九華成績每下愈況. 但見你護校心切, 情宥可諒, 回頭是岸 …
2.
九華最近剛 ...
‹ 上一主題|下一主題