用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行收生定敲門先需要?
go

自行收生定敲門先需要? [複製鏈接]

想問下自行派位, 除了成績表之外. 甚麼獎項之類係咪不用比學校睇?

直至派不到位時敲門才要比學睇?????
   0    0    0    0
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

當然唔係啦,無論自行、叩門,都要遞一份完整的履歷(包括5-6年級的成績表,最見得人的獎項)

建議:大部分中學都要求簡約履歷方便閱覽,盡量在10張A4紙以下,切忌豪裝。

10張以下
NG夠WOR, 有好多獎WOR
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

我見過扣門有人交份成寸厚既履歷!!!

原帖由 wahyanpooh 於 08-10-24 16:08 發表
當然唔係啦,無論自行、叩門,都要遞一份完整的履歷(包括5-6年級的成績表,最見得人的獎項)

建議:大部分中學都要求簡約履歷方便閱覽,盡量在10張A4紙以下,切忌豪裝。 ...

原帖由 0120 於 08-10-27 11:28 發表
10張以下
NG夠WOR, 有好多獎WOR

用縮影嘛....
1張--叩門信連近照
4張--成績表A3縮至A4,5,6年級各兩張
3張--校外獎項,2張A4縮至A4,盡量控制至6項內
2張--校內獎項,4張A4縮至A4,盡量控制至8項內

唔係話詳細履歷唔好呀,但成本電話簿咁厚,叫人點睇呢??初步印象差了,機會都少D啦。

原帖由 dder 於 08-10-24 13:48 發表
想問下自行派位, 除了成績表之外. 甚麼獎項之類係咪不用比學校睇?

直至派不到位時敲門才要比學睇?????

check pm
‹ 上一主題|下一主題