用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 收到取錄信未呀?
go

收到取錄信未呀? [複製鏈接]

就快20號喇, 如收到請報料
   0    0    0    0

好似仲有家長係呢個星期要面試呀!於是有家長打過電話去學校問,學校表示可能要22號先寄出d信,所以我諗大家約在23或24號先收到信呀!

知唔知道,不取錄的話,是否一樣收到信架!

Good luck to all of you!

ha, 點解會有小朋友&家長今個week去in? 唔係一日in晒咩? , 學校有冇响個website度公告呀, 大家都等緊20號呢個大日子嫁喎!?

我覺越遲in會越著數,如果18日in仲正, 印象都深啲啦, 同埋聽人講早in比分會緊啲.

原帖由 itbaby 於 08-10-16 14:55 發表
好似仲有家長係呢個星期要面試呀!於是有家長打過電話去學校問,學校表示可能要22號先寄出d信,所以我諗大家約在23或24號先收到信呀!

知唔知道,不取錄的話,是否一樣收到信架!

Good luck to all of you!

...

好似校長要見埋係4號缺席的申請人,所以我哋可能要等埋這個星期六先有結果.

唔好諗咁多,我哋唯有靜靜等吓囉!

通常其他學校都晤會“補IN”﹐晤知道是不是正日IN那日揀晤夠合心水既小朋友呢﹖﹖

原帖由 itbaby 於 08-10-16 17:02 發表
好似校長要見埋係4號缺席的申請人,所以我哋可能要等埋這個星期六先有結果.

唔好諗咁多,我哋唯有靜靜等吓囉!

嘩成千幾二千人去in都唔合心水?

都唔知咁樣係好定係唔好, 因我覺得播道都幾順得人, 又比你改interview時間, 又比你改日子, 其他學校都係你嚟唔倒就當give up.

原帖由 凱富路 於 08-10-16 17:34 發表
通常其他學校都晤會“補IN”﹐晤知道是不是正日IN那日揀晤夠合心水既小朋友呢﹖﹖

就係因為咁樣, 大家鍾意播道. 因為比較人性化, 比人覺得做咩都係"從人既出發點去唸".
唔好唸公唔公平, 各有各著數啦! 我就鍾意早上in, 小朋友精神o的, 一到下午, 就無晒電.
大家努力地等吧!
原帖由 sleepwell 於 08-10-16 17:53 發表
嘩成千幾二千人去in都唔合心水?

都唔知咁樣係好定係唔好, 因我覺得播道都幾順得人, 又比你改interview時間, 又比你改日子, 其他學校都係你嚟唔倒就當give up.

...

無論收或不收都會有信通知的....
相信要等到下星期初才有消息了...
等等等 !!!

唔知係唔係都會有waitlist呢

原帖由 yingying08 於 08-10-16 20:36 發表
無論收或不收都會有信通知的....
相信要等到下星期初才有消息了...
等等等 !!!

如我無理解錯, 今年是有waitlist的, 而且還會排次序....
唔知其他家長有無聽到呢?

原帖由 sleepwell 於 08-10-17 11:55 發表
唔知係唔係都會有waitlist呢

原帖由 howto 於 08-10-17 12:58 發表
如我無理解錯, 今年是有waitlist的, 而且還會排次序....
唔知其他家長有無聽到呢?

Waiting list就年年都有,因為就算播道收咗都有人會放棄,到時就會由waiting list個啲小朋友補上。但就唔知學校有冇同啲小朋友排到先後次序,或者點樣去排。不過各家長唔駛咁擔心喇,好快就有結果唔駛再估估吓。

Dennis

Dennisk, 你係過來人....應該明白我地而家心情 ,
唔緊張就假lu............

原帖由 Dennisk 於 08-10-17 13:26 發表

Waiting list就年年都有,因為就算播道收咗都有人會放棄,到時就會由waiting list個啲小朋友補上。但就唔知學校有冇同啲小朋友排到先後次序,或者點樣去排。不過各家長唔駛咁擔心喇,好快就有結果唔駛再估估吓。

...

最近常在"小一選校"遊盪, 看見好多其他學校家長"開戰"呀! ............很喜歡這裡的和平氣氛! 希望大家努力保持下去!

贊成...要和平共處 . 唔駛鬥插  , 只要覺得學校適合自己小朋友就得.唔駛批評人地. 各有各好.

倒數...5 4 3 2 1!!!!!

5 more days to go.....

原帖由 howto 於 08-10-17 13:38 發表
Dennisk, 你係過來人....應該明白我地而家心情 ,
唔緊張就假lu............

我諗我明㗎!就係快快脆脆收到信,得唔得都有個知字... 在這裡祝大家都食得訓得,精神爽利。

我諗我更加明白....因为當年兩度落選,連waiting 都冇,都係全靠....... 破斧沈舟的一顆決心

如果EC 收我地, 一定"食得訓得,精神爽利"
承你貴言

原帖由 Dennisk 於 08-10-17 23:59 發表

我諗我明㗎!就係快快脆脆收到信,得唔得都有個知字... 在這裡祝大家都食得訓得,精神爽利。

原帖由 freddielau 於 08-10-18 01:09 發表
我諗我更加明白....因为當年兩度落選,連waiting 都冇,都係全靠....... 破斧沈舟的一顆決心

原帖由 freddielau 於 08-10-18 01:09 發表

May I know how could you do that? thanks

cyma
‹ 上一主題|下一主題