用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 08/09年度升小五 – 得閑入嚟傾下啦!
樓主: 肥仔媽咪
go

08/09年度升小五 – 得閑入嚟傾下啦! [複製鏈接]

carollam,

你個囡又真係幾高大.
依家佢地咁既年幾...個個都有兩個小籠飽, 不過我個囡就好瘦153cm得75磅, 連隻腳都係著36碼.
其實亞囡日日都好擔心m到, 成日都嚟問我, 一心急就叫我入廁二話不說就比佐條褲比我睇.

原帖由 carollam310 於 09-7-9 18:50 發表

係真架...今日下午12點左右...佢0係廁所好大聲叫我..
個樣好驚...又想喊...
我都比佢嚇親..佢上個月先11歲咋

阿女呢半年高左好多(1.58)..
亦都大份左好多..(110磅)..
著鞋著39號 ...

肥仔媽咪,

我星期六都提早放工, 同個女去攞返張id, 當亞女攞到id既時候, d職員稱呼亞女做小姐, 亞女覺得自己已經唔再係小朋友, 佢仲即時問d職員佢張id係咪可以過e道. 開心到

原帖由 肥仔媽咪 於 09-7-9 19:29 發表
女仔真係比男仔熟得快啲mouth:" />  我大少個樣雖然大個咗, 但就未有熟嘅現象!  不過趁我今日放假即時去攞埋兒童身份証了, 網上預約後準時去到只係半個鐘就走得!
...

暑假好快又過咗成個月!

hinhinmummy,

你都唔駛咁快打定輸數,重有兩個學期嚟追!
原帖由 hinhinmummy 於 09-7-15 16:23 發表
我同老公都打定輸數, 都係搵定間band 1 的中中, 揀學校吾敢甘進取

LULU-MAK,

係呀!嗰度啲職員好得意,佢地覺得來取兒童身份証啲小朋友係大個囝/囡,樣樣事都要佢哋自己做架!

原帖由 LULU-MAK 於 09-7-23 13:11 發表
肥仔媽咪,

我星期六都提早放工, 同個女去攞返張id, 當亞女攞到id既時候, d職員稱呼亞女做小姐, 亞女覺得自己已經唔再係小朋友, 佢仲即時問d職員佢張id係咪可以過e道. 開心到

...

唉!bk慢到 想留多幾隻字都唔得,遲下再傾!

回覆 865# 肥仔媽咪 的文章

咁多位媽咪,好耐無入嚟傾計,妳哋好嗎?這個特長暑假差不多過了一半。

明年的小六年涯妳會有甚麼準備。亞女今次呈分試麻麻哋,睇到妳哋d message, 妳哋d小朋友考得5錯喔!
Evelyn

唔好咁快打定輸數啦...還有機會的...呈分不是一次定生死...

原帖由 hinhinmummy 於 09-7-15 16:23 發表

唉, 你就要谷英文, 我就要谷中文
佢d 中文作文拿個c, 拉底晒成科既分

mandy

我同老公都打定輸數, 都係搵定間band 1 的中中, 揀學校吾敢甘進取

咁有趣?等我睇下先...
講講下...
過埋生日就到我女兒要取兒童身份証了...

原帖由 肥仔媽咪 於 09-7-29 12:17 發表
LULU-MAK,

係呀!嗰度啲職員好得意,佢地覺得來取兒童身份証啲小朋友係大個囝/囡,樣樣事都要佢哋自己做架!

歡迎你返來同我地傾計呀...

呢個特長暑假...真係漫長...
若女兒黎緊成績可以keep on就好

原帖由 evelyn317 於 09-7-31 13:09 發表
咁多位媽咪,好耐無入嚟傾計,妳哋好嗎?這個特長暑假差不多過了一半。

明年的小六年涯妳哋會有甚麼準備。亞女今次呈分試麻麻哋,睇到妳哋d message, 妳哋d小朋友考得5錯喔! ...

evelyn317

你這個稀客好耐冇見了! 你囡有幾高呀? 我覺得你囡應該係高高大大的, 對嗎?

原帖由 evelyn317 於 09-7-31 13:09 發表

明年的小六年涯妳哋會有甚麼準備。亞女今次呈分試麻麻哋,睇到妳哋d message, 妳哋d小朋友考得5錯喔! ...

原帖由 肥仔媽咪 於 09-8-3 13:50 發表
你這個稀客好耐冇見了! 你囡有幾高呀? 我覺得你囡應該係高高大大的, 對嗎?

肥仔媽咪

My daugher is short, only 140, how your boy, he should no longer "fat".

I think is time to open a new topic.
Evelyn

原帖由 evelyn317 於 09-9-1 11:25 發表

肥仔媽咪

My daugher is short, only 140, how your boy, he should no longer "fat".

I think is time to open a new topic.

吾好意思, 一直以為我個女係short, 點知你女原來還short 過我個女, 我女145

evelyn317開咗新part啦!!!

歡迎入嚟再傾過!
原帖由 evelyn317 於 09-9-1 11:25 發表

肥仔媽咪

‹ 上一主題|下一主題