用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 08/09年度升小五 – 得閑入嚟傾下啦!
樓主: 肥仔媽咪
go

08/09年度升小五 – 得閑入嚟傾下啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 肥仔媽咪 於 08-9-9 10:03 發表
真係開心見返啲老友!

Carol,

你唔係幫囡轉咗新校係直升咩?

只係聯繫...不是直屬...
不過..同校網架...機會好大...
同學仔媽咪話...0係保一讀書壓力好大...好辛苦...

我自已鐘意女校多D...
黃大仙網我鐘意德愛中學(女校)..
暫時只係睇中呢間

醒目開學勳章

原帖由 hinhinmummy 於 08-9-9 10:43 發表

10歲, 你們果d 開始反叛未呀? 我果個.........唉

話佢識性咩又吾係, 吾識又吾係, 但總係吾知點講...........

我女未有呢D問題...10歲女仲傻下傻下...早兩日先扭我買燈籠

我女越黎越大份...呢個暑假肥左好多..就快100磅喇...
著鞋要著39號...又生得高...好似好大隻咁

而家開始發育...我好怕佢會咁早黎M

你終於都搵到路入嚟!

我仔話原來新校舍班房重過舊時!

至於交通問題校長重複又重複咁提醒啲揸車接送家長唔等得, 啲學生重要係最遲放學的一批, 唔知咁樣會唔會控制得好啲呢?
原帖由 麟媽媽 於 08-9-9 10:43 發表
肥仔媽咪,

亞仔轉左新校舍如何?
大家做左鄰居喇喎,
亞仔今年返下晝班,
所以唔知早上兩小學既交通情況,
肇輝台咁窄,咁多車唔知點呢?

我都同過親戚傾, 佢話啲囡係比較早熟, 同佢地要多啲溝通先至掂, 我地啲囝暫時都未有呢類問題!
原帖由 hinhinmummy 於 08-9-9 10:43 發表

唉, 係bk就長老, 係屋企就.................

10歲, 你們果d 開始反叛未呀? 我果個.........唉

佢間學校程度又低....總之就係一個字............煩

原帖由 carollam310 於 08-9-9 11:05 發表

我女未有呢D問題...10歲女仲傻下傻下...早兩日先扭我買燈籠

我女越黎越大份...呢個暑假肥左好多..就快100磅喇...
著鞋要著39號...又生得高...好似好大隻咁mouth:" />

而家開始發育...我好怕佢會咁早黎M ...

39號鞋? 我想問佢地的39號, 係吾係=我們既39號架, 我都係著39號鞋咋wor..............

你個女就100磅, 我果個就.......唉........尋日學校先磅重, 佢返到屋企還好巴閉甘call我話, 媽媽, 我係全班最輕果個. 你話頂吾頂得佢順

佢都開始發育, 我買左d 有pad 既背心比佢當底衫著law, 我都驚佢好快m黎, 我吾想甘快黎住呀, 我驚佢到時欠兩吋先夠5呎呀............

係咪即係保持到頭50名就必入聯繫中學?
原帖由 carollam310 於 08-9-9 10:59 發表

只係聯繫...不是直屬...
不過..同校網架...機會好大...
同學仔媽咪話...0係保一讀書壓力好大...好辛苦...

我自已鐘意女校多D...
黃大仙網我鐘意德愛中學(女校)..
暫時只係睇中呢間 ...

嘩! 39號鞋, 真係勁! 我仔都係得8x磅咋!
原帖由 carollam310 於 08-9-9 11:05 發表

著鞋要著39號...又生得高...好似好大隻咁mouth:" />

而家開始發育...我好怕佢會咁早黎M ...

原帖由 肥仔媽咪 於 08-9-9 11:16 發表
我都同過親戚傾, 佢話啲囡係比較早熟, 同佢地要多啲溝通先至掂, 我地啲囝暫時都未有呢類問題!

唉..........但我見我姨甥女, 又好鬼d 純, 無呢d 野架wor, 都吾知點解我個女甘鬼成熟

想學都要面試, 睇吓個學生吹唔吹得響支笛, 吹得響先收.

CAROL,

我個囡先得65LBS, 瘦到成隻MONKEY, 我都同D朋友傾開, 有肉地既女仔會早嚟M.

王國長老

肥仔媽咪,

我地都係自己接送既放最後架,
因為路窄,要比校車/褓姆車走先喎。
我地既校車停係上面老人院門口,唔使落去的,
但聽講你地既校車隊會駛落小路,
咁樣始終存在危險性,路窄又咁多細路仔出入,
呢個係我地校車一直唔駛落斜既原因囉。
唔知你地校方有無考慮過呢一點呢?

原帖由 肥仔媽咪 於 08-9-9 11:13 發表
我仔話原來新校舍班房重過舊時!

至於交通問題校長重複又重複咁提醒啲揸車接送家長唔等得, 啲學生重要係最遲放學的一批, 唔知咁樣會唔會控制得好啲呢?
...

王國長老

我個仔都著39波鞋,
90,變左肥仔了,
佢自從上左小四,
好食得,做體檢時,
一年重左7 KG
呀!!!

但高左12-3 CM
個姑娘話高得多,
所以仲未算太重喎。

原帖由 肥仔媽咪 於 08-9-9 11:19 發表
嘩! 39號鞋, 真係勁! 我仔都係得8x磅咋!

係咁咪即管等佢面試咗先至決定買唔買囉!
原帖由 LULU-MAK 於 08-9-9 11:22 發表

CAROL,

我個囡先得65LBS, 瘦到成隻MONKEY, 我都同D朋友傾開, 有肉地既女仔會早嚟M.

原帖由 LULU-MAK 於 08-9-9 11:22 發表

CAROL,

我果間又無wor, 但阿女就話原來有7-8個人學, 學學下最後得3個, 學期尾得返佢同另一個女仔law

你個女都有65lbs, 我果個60都未到, 還瘦過你個女

佢地駛埋入去學校先至落車就冇咁影響到其他車輛, 我諗如果佢地校車停埋係上面咪重唔掂!
原帖由 麟媽媽 於 08-9-9 11:25 發表
肥仔媽咪,

我地都係自己接送既放最後架,
因為路窄,要比校車/褓姆車走先喎。
我地既校車停係上面老人院門口,唔使落去的,
但聽講你地既校車隊會駛落小路,
咁樣始終存在危險性,路窄又咁多細路仔出入,
呢個係我地校車一直唔駛 ...

你仔已經係踢波都高得咁勁, 如果打籃球咪....

咁佢係咪高過你喇, 真係大個仔lu!
原帖由 麟媽媽 於 08-9-9 11:28 發表
我個仔都著39波鞋,
成90磅,變左肥仔了,
佢自從上左小四,
好食得,做體檢時,
一年重左7 KG
呀!!!
但高左12-3 CM,
個姑娘話高得多,
所以仲未算太重喎。

...

原帖由 麟媽媽 於 08-9-9 11:28 發表
我個仔都著39波鞋,
成90磅,變左肥仔了,
佢自從上左小四,
好食得,做體檢時,
一年重左7 KG
呀!!!
但高左12-3 CM,
個姑娘話高得多,
所以仲未算太重喎。

...

你們果d 就高甘多, 重甘多, 我果個就......一年高果3cm..................雖然話女仔, 吾駛太高者, 但我吾想佢連五呎都無呀

王國長老

我成57,佢仲未高過我,
但佢都過左我膊頭架喇。

原帖由 肥仔媽咪 於 08-9-9 11:33 發表
你仔已經係踢波都高得咁勁, 如果打籃球咪....

咁佢係咪高過你喇, 真係大個仔lu!

我仔游咗水真係大隻咗又高咗, 你囡有冇游水?
原帖由 hinhinmummy 於 08-9-9 11:38 發表

你們果d 就高甘多, 重甘多, 我果個就......一年高果3cm..................雖然話女仔, 吾駛太高者, 但我吾想佢連五呎都無呀

原帖由 肥仔媽咪 於 08-9-9 11:41 發表
我仔游咗水真係大隻咗又高咗, 你囡有冇游水?

阿女以前有學過, 但後尾試過一排鼻竇炎, 之後一落水個鼻就出事啦, 之後就無再學, summer帶佢去得玩水多, 佢自己又up 話要學游水, 但老公話佢學得太多野, 工人分身吾掂帶佢兩個去學野, so 話升中先再學wor...........

原來你咁高架
原帖由 麟媽媽 於 08-9-9 11:41 發表
我成5呎7,佢仲未高過我,
但佢都過左我膊頭架喇。
‹ 上一主題|下一主題