用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問應怎樣填表
go

請問應怎樣填表 [複製鏈接]

請問填表時, 如果跨區既學校有20分(舊生),是否我應在首輪選校時填呢間.而第二輪(大抽獎)就選自己住嗰區既學校, 萬一入唔到20分嗰間,我就要等大抽獎架???
   0    0    0    0

睇吓你有幾想入呢間學校, 如我真係好想, 我一定在自行唔得時在統一甲一都填佢,最少要叩門時都比到校長知你真係有誠意嗎....
最少甲一填咗跨區,你仲可以用甲二填自區首選,之後就即填番甲二那間在乙一......

原帖由 ta_ta 於 08-9-8 19:05 發表
請問填表時, 如果跨區既學校有20分(舊生),是否我應在首輪選校時填呢間.而第二輪(大抽獎)就選自己住嗰區既學校, 萬一入唔到20分嗰間,我就要等大抽獎架??? ...
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

hi, d2343130,
首先謝謝你的指點.
咁自行(甲)第二志願填咩好呢?填番跨區第一志願or跨區既第二or自住區既第一 定係 唔填呢?
而(乙)第一志願就填番自住區既第一, 自住區既第二....
第三咁如此類推, 是嗎? 唔好意思,希望你唔好厭煩.
謝謝 !

原帖由 d2343130 於 08-9-8 22:13 發表
睇吓你有幾想入呢間學校, 如我真係好想, 我一定在自行唔得時在統一甲一都填佢,最少要叩門時都比到校長知你真係有誠意嗎....
最少甲一填咗跨區,你仲可以用甲二填自區首選,之後就即填番甲二那間在乙一......

...

咁應該係甲一填最心儀(他區)那間, 甲二填自己區最想入那間, 甲三留空....乙一填番自己區最想入那間(即甲二), 然後後面全面填晒.....

原帖由 ta_ta 於 08-9-10 14:06 發表
hi, d2343130,
首先謝謝你的指點.
咁自行(甲)第二志願填咩好呢?填番跨區第一志願or跨區既第二or自住區既第一 定係 唔填呢?
而(乙)第一志願就填番自住區既第一, 自住區既第二....
第三咁如此類推, 是嗎? 唔好意思,希 ...

Yes, you got 100 marks!

‹ 上一主題|下一主題