用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 想知道金巴倫係唔係全英文教授,有冇人可以幫到我呀 ...
go

想知道金巴倫係唔係全英文教授,有冇人可以幫到我呀 [複製鏈接]

想知道金巴倫係唔係全英文教授,我聽人講話唔係,有冇人可以幫到我呀,同埋我想知這間學校好不好.
   0    0    0    0

I wanna know too. Can anyone help us?
I am wanna know if anyone know the situation about school bus. We live in Ma On Shan. Will it take too much time to spend on travelling?

SN 不是全英文的, 只有英文堂是外籍老師上,
普通話則是國語口音的老師上,
其他都是本地的老師.

原帖由 hahahaking 於 08-10-2 10:46 發表
I wanna know too. Can anyone help us?
I am wanna know if anyone know the situation about school bus. We live in Ma On Shan. Will it take too much time to spend on travelling?

原帖由 RLML 於 08-10-8 15:50 發表
SN 不是全英文的, 只有英文堂是外籍老師上,
普通話則是國語口音的老師上,
其他都是本地的老師.

我今日in完,老師話上數學都係英文!
我想SN係全英文(中文堂除外),但不是全外籍老師!
如果有錯,請更正!!

今日 in 完,Miss  Leung 話佢地學校係以ENglish之主,每星期得1日係廣東話,就算數學堂都係用英文教。而且佢地學校好著重小朋友的自信心,所以會用好多activities 鼓勵小朋友獨立自主,而且佢地話佢地既學生中、普和英都好好,完全可以接到小學課程,派小的成績仲幾好!
今日in完,學校和老師俾我既感覺好好,好warm,好nice... 見到d舊生返黎玩,同d miss 好friend,所以我相信佢地好care d 學生。
仲有今日見到佢地好有耐性咁等一個唔肯講野既小朋友interview, 那小朋友原來已經入左房2次,但都唔肯同miss 溝通,所以佢地一直等到個小朋友話ok... 先入去interview... 而且個 interview 又唔 hush... 不過就真係用english為主,但都有廣東話黎引我阿B... 仲有佢地一d都唔急,等我個仔玩車車,玩都好開心先問佢野,呢個 approach 真係好過我之前 in 果d … this is really so good and make my son feel comfortable !
‹ 上一主題|下一主題