用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 如果自己唔識英文,亞囝應該讀咩英語課程比較好呢? ...
go

如果自己唔識英文,亞囝應該讀咩英語課程比較好呢? [複製鏈接]

亞囝啱上小一,真好擔心佢以後英文跟唔上,想同佢搵d英語課程讀,除咗公文式以外,仲有無其它課程推薦
請問有無家長可以指點吓!.
   0    0    0    0
http://www.flickr.com/photos/12467253@N07/

我細女上年小一, 學校就已經要佢每日寫 log book, 所以唯有帶佢去家姐上梗嗰間 English learning centre 度學英文(本應冇諗住咁早俾佢學)。上咗幾個月我就發覺細女嘅 vocab 多咗好多,
grammar 又識得快過同學仔, 仲開始叫我買英文書俾佢睇(因為佢幾聽呢位Miss)

原帖由 babyQQ11 於 08-9-1 15:21 發表
亞囝啱上小一,真好擔心佢以後英文跟唔上,想同佢搵d英語課程讀,除咗公文式以外,仲有無其它課程推薦
請問有無家長可以指點吓!.

我仔仔在灣仔Learning Plus上Grammar & Compre. 都上得很好,佢小學是英文小學都跟得上。升中後雖然入Band 2學校,但入了英文班,我都沒有跟佢功課,當然放學後仔仔有去補習班。

其實都可以比佢上一啲reading嘅堂,
比佢多啲機會接觸英文,同外籍老師溝通,
可以用英文嚟表達多啲自己,
咁大個咗咪可以自如啲咁用英文囉~
我可以介紹你一間:
www.blinkthinkinc.com
‹ 上一主題|下一主題