用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

基華小學課外活動 [複製鏈接]

Hello 各位,

小女有幸今年 9 月入讀基華,想請問:

管弦樂團是屬於課外活動嗎? 小一可否參加呢? 它的形式是純粹將有學管弦樂器的學生 form 一個樂團,還是參加了會有得學其中的樂器呢?

另外,我見游泳班好像是特別的安排,小一能否參加呢?在那個泳池進行?冬天會繼續的嗎?

多謝大家的解答。

下星期終於回校辦理買書/校服/校車等事情了,心情有點興奮呢。

[ 本文章最後由 lamlammama 於 08-7-2 20:16 編輯 ]
   0    0    0    0

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

回覆 #1 lamlammama 的文章

hi all,

我囡囡都是今年9月入讀小一, 多多賜教.

我都打算比阿囡參加管弦樂團暑期班, 等佢認識多d學校, 唔洗開學時心慌慌

Virginia_chau,

Hello, 你好. 你也是 08-09 小一準家長, 多多指教呀.

我都想報管弦樂團暑期班呀, 可惜撞期唔可以報. 所以咪上黎呢度想問多 d 有關管弦樂團嘅野囉.

係呢, 你囡囡編到那個顏色的運動服呀? 我囡囡係綠色呀. 你會買幾多套校服呢?

原文章由 virginia_chau 於 08-7-2 23:31 發表
hi all,

我囡囡都是今年9月入讀小一, 多多賜教.

我都打算比阿囡參加管弦樂團暑期班, 等佢認識多d學校, 唔洗開學時心慌慌

[ 本文章最後由 lamlammama 於 08-7-3 15:05 編輯 ]

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

回覆 #1 lamlammama 的文章

我囡的運動服係紅色,  我會買2套校服+1
套運動服+1對白波鞋$60.  你會幾時返學校買校服, 如果可以的話約埋一齊, 等我地見面認識吓.

點解你會選呢間學校呢?

原文章由 lamlammama 於 08-7-2 20:12 發表
Hello 各位,

管弦樂團是屬於課外活動嗎? 小一可否參加呢? 它的形式是純粹將有學管弦樂器的學生 form 一個樂團,還是參加了會有得學其中的樂器呢?

另外,我見游泳班好像是特別的安排,小 ...

原文章由 virginia_chau 於 08-7-3 22:57 發表
我囡的運動服係紅色,  我會買2套校服+1
套運動服+1對白波鞋$60.  你會幾時返學校買校服, 如果可以的話約埋一齊, 等我地見面認識吓.

Hi...你們好..我仔仔運動服係紅色, 希望日後可以多聯絡.

我囡囡係綠社,多多指教!

原文章由 nicholasbb 於 08-7-6 00:49 發表

Hi...你們好..我仔仔運動服係紅色, 希望日後可以多聯絡.

原文章由 lamlammama 於 08-7-2 20:12 發表
Hello 各位,

另外,我見游泳班好像是特別的安排,小 ...

Hi..各位,

我參加了管弦樂團..你們有沒有呀!

Dear all,

Nice to meet you.

My son will join together to study in this school. He is bluegroup.  

Keep contact.
Qvi 3.97kg :-?
http://www.babyhome.com.tw/bb/156458

CheaChea

我仔仔都係藍組,請多多指教

my daughter also is blue.

尋日返左去買書, d書好重, 都唔知佢地揹唔揹得起, 但係揭開d書, d 紙質好薄咋, 仲鬼甘貴添.

Hi HelloKitty,

最初其實是有朋友向我建議此校, 所以我也有留意此校.
見到家長們口啤幾好, 校風純樸, 不太催谷又注重品行. 學校環境佳, 校網好, 派位不錯, 最重要是基督教學校, 所以便決定幫囡囡選了此校.  

見到你也是此校 08 家長, 多多指教.

原文章由 HelloKitty 於 08-7-4 12:05 發表
點解你會選呢間學校呢?

Nicolasbb, CheaChea, Leon & Kpwong,

各位多多指教.  

Leon,

終於都見到有同我囡囡都係綠社嘅小朋友 :loveliness:

係呀, d 書真係唔輕. 不過, 我 諗應該唔會全部帶晒卦?

原文章由 HelloKitty 於 08-7-8 16:04 發表
my daughter also is blue.

尋日返左去買書, d書好重, 都唔知佢地揹唔揹得起, 但係揭開d書, d 紙質好薄咋, 仲鬼甘貴添.

原文章由 lamlammama 於 08-7-9 14:36 發表
Nicolasbb, CheaChea, Leon & Kpwong,

各位多多指教.  

Leon,

終於都見到有同我囡囡都係綠社嘅小朋友 :loveliness:

Hi..Chea Chea, Leon,Kpwong & lamlammama

Hi nicholasbb,

我因為時間夾不到, 所以沒有幫囡囡報呀.
以我所知, virginia_chau 好似係報咗架.
你地上完, 可唔可以講比我知好唔好玩呢?

原文章由 nicholasbb 於 08-7-11 10:11 發表

Hi..Chea Chea, Leon,Kpwong & lamlammama

我無幫仔仔報管弦樂班,因為無人接送。
我都係聴鄰居講開我先開始留意呢間小學,
發覺校網好,以前喺彩虹時都係唔錯既小學,
搬到九龍塘,我相信佢地會做得更好,希望
係該區爭取多d名望。

原文章由 nicholasbb 於 08-7-11 10:11 發表

Hi Nicholasbb,
My son does not join to music course because I cannot  
bring him to school in that period.

Dear all,
Hope to see you and your kids on 23 Aug.
Qvi 3.97kg :-?
http://www.babyhome.com.tw/bb/156458

原文章由 lamlammama 於 08-7-9 14:36 發表

各位多多指教.  

Leon,

仲有小女....

小女係紅組
‹ 上一主題|下一主題